10 de gen. 2011

BROQUIL AL FORN PER ACOMPANYAR

Per la iaia Montse



La veritat, és que després del tip que ens hem fet tots plegats per festes ve de gust quelcom una mica més lleuger… i la iaia Montse va pensar, perquè no fer quelcom lleuger, sa i de passada una miquetona diferent per variar?, que no sigui la típica verdura bullida com normalment mengem?, que tot s’ha de dir que a casa nostra ens encanta!.

 INGREDIENTS

1 bròquil
4 patates mitjanes
1 ceba
 1 gra d’all
1 raig d’oli oliva

 PREPARACIÓ

Es neteja el bròquil i es pelen les patates, es renten i es tallen a daus, quan l’aigua bull es tiren a l’olla amb aigua bullent.
Mentrestant, es pela i ratlla la ceba i es tira a una paella amb oli i es deixa enrossir, seguidament es tirarà all filetejat ben primet i es deixa coure.
Quan la verdura es cuita, s’escorre ben escorreguda i s’aixafa amb una forquilla i es tira a la paella donant voltes amb el sofregit. A continuació s’agafa un bol i a sota s’hi fica una mica de formatge ratllat, i es posa la verdura aixafada amb la forquilla a dintre el bol, i s’hi tira per damunt una mica de formatge i es posa al forn a enrossir uns 10 m. Es tomba a un plat, i es  torna a enrossir per l’altra banda. Queda una verdura la mar de bona i fàcil de fer. Serveix per acompanyar carn o peix a la planxa.




8 comentaris:

  1. Un 10 per la iaia Montse! a veure si comencem a menjar una mica més lleuger! petonets

    ResponElimina
  2. A mi la verdura m'encanta i així presentat té molt bona pinta!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. M'encanta. Llàstima que em bròquil em senta fatal. Però cap problema ho faré amb bròcoli que també m'grada. Té realment una pinta fantàstica! Petonets,

    ResponElimina
  4. Hola Carme,he vist que te has posat de seguidora al meu bloc “ cuinant amb la Gloria”
    Moltes gracies!!!! He donat una volteta pel teu i l’he trobat molt fi amb unes receptes molt saboroses. He vist també els llibres antics de cuina i m’ha fet tanta il•lusió que els he compartit al meu mur de facebok, suposo que no et sabrà greu.
    Bé fins la propera visita.
    Salutacions i gracies de nou
    Gloria

    ResponElimina
  5. A casa ens agrada molt el bróquil, així que provarem aquesta proposta tan bona!!!

    ResponElimina
  6. Gràcies a totes pels vostres comentarisss... i Benvingudes Glòria i Taller de sucre....

    Petonets

    ResponElimina
  7. Avui per dinar he fet aquest bròquil, espectacular! Ha estat la primera vegada però no serà l'última!

    ResponElimina
  8. Visc a la Cuina -> jejjej.. oi que si que n'és de bo? Mira!, menges verdura de diferent manera....

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!