Diumenge a la tarda, hivern, mentre voltejo per casa podria fer el dinar de demà, i de pas poder donar un taper a l’Edu, i ha de ser una cosa que es vagi fent sola....
Fa molt de temps que no faig estofat, ja que a l’estiu no apeteix tant, doncs bé ja tenim un plat que es va fent a foc lent i sense tenir que estar-hi a sobre.
INGREDIENTS (4 persones)
1kg de vedella (a daus)
3 pastanagues
3 patates
1 cabeça d’alls
1 fulla de llorer
1 tomàquet
1 got de vi ranci
1 got de vi blanc
2 gots d’aigua
pebre negre
pebre vermell dolç
sal
oli
farina
PREPARACIÓ
Posem en una cassola alta o en una olla, un vas d’oli a escalfar. Mentrestant passarem els daus de vedella ja salada per una mica de farina (no massa) i ho fregirem amb l’oli dos minuts.
Aleshores hi posarem la cabeça d’alls que li tindrem tretes les pells de sobre i rentada, però sencera, les pastanagues pelades i fetes a rodanxes, la fulla de llorer, la ceba a quarts al igual que el tomàquet, una culleradeta de pebre negre i de pebre vermell, el vas de vi ranci i el de conyac i ho deixarem que bulli uns 20 minuts a foc mitjà–baix. Quan sembli que ja es beu el líquid, s’hi tiren les patates a talls grossos i els dos vasos d’aigua, rectificant de sal. Ho deixarem a foc lent ben bé una hora, o fins que vegeu que la carn és tendra i gairebé no queda aigua.
Una cosa que faig si veig que la salsa no queda massa espessa, quan falta un minut per tancar el foc, agafo un vas petit de líquid de l’olla i poso una cullera petita de “maizena” i ho tiro a dins. Així queda més espès.
carai quin canvi de look més xulo! l'estofat fa hivern, fa escalfor vital, el vostre ens ha omplert els sentits!
ResponEliminaAi! aquest truc de la "maizena" que bé que ens va eh?
ResponEliminaAquest és un plat d'aquells que a l'hivern sempre senta molt bé i que no estar-hi molt a sobre.. Boníssim, boníssim! Petons,
ostres! doncs el próxim cop em podríes fer un tuper per mi!!! petonets
ResponEliminaQuin descobriment la Maizena!! Aquest estofat fa entrar calentoreta!! Mmm...que bo. una abraçada, Paula
ResponEliminaMmm, quin estofat més bo, doncs si és veritat que fa hivern.
ResponEliminaHe tafanejat el teu bloc i és fantàstic, amb el teu permís m'hi quedo.
Una abraçada,
Una recepta preciosa, de les que fan llar!
ResponEliminaGràciesss!!!! i estava per sucar-hi paaaa!!!!!
ResponEliminaPetonets a totssss