INGREDIENTS (6 persones)
Massa :
1 cullerada sal fina
125 cc aigua tíbia (mig vas)
1 envàs de farina d’ordi amb llevat (especial pizza)
Farcit :
3 pebrots escalivats
2 albergínies escalivades
4 llaunes tonyina
3 ous durs
1 ou
sal
oli d’oliva
2 cebes fregides
bolets fregits
PREPARACIÓ
Per fer la massa ficar en una font la farina especial i la sal. Tirar-hi l’aigua tíbia i amassar durant 1 minut. Afegir-hi 3 cullerades soperes d’oli i amassar a mà 1 o 2 minuts sobre el marbre. Es deixa reposar la massa tapada amb un drap de cuina 25 minuts. (o seguir les instruccions de l’envàs de la farina). Passat aquest temps, es parteix la massa per la meitat i se’n reserva una.
S’estira una meitat amb un rodet ben estirada. Es col·loca a la safata del forn prèviament tapada amb paper de plata i untada amb oli. I es passa a emplenar amb el farcit: S’hi posa tires d’albergínia i pebrot escalivat, tonyina, els ous durs a trossets, les cebes i els bolets fregits. Es tira un polsim de sal per damunt. Seguidament s’estira l’altra meitat de la massa reservada i es cobreix l’empanada. Tanqueu els bordes, i fer petits forats que faran de xemeneixa així no es trencarà la massa. Es pot guarnir de diverses formes, una d’elles es reservant una mica de massa i es fan tires i boletes i es fica per damunt. I perquè quedi de color daurat i brillant, es pinta amb un pinzell la massa amb un ou batut amb sal.
Es posa al forn a 180 ºC, prèviament escalfat, fins que estigui daurada i al seu punt, més o menys durant 30 m.
(El farcit es pot fer amb qualsevol ingredient, això va a gust de cadascú)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!