Per la iaia Montse
INGREDIENTS (6 persones)
1 lluç sense espines i sense cap (1kg. o més)
2 surimis (pals de cranc)
1 sèpia mitjana
6/7 olives farcides d’anxova
1 pebrot fregit amb alls
1 ceba
2 cullerades de farina
1 got de llet
1 tassa d’oli
2 vasos de vi blanc ( els vasos petits dels de vi )
PREPARACIÓ
Posar la sèpia a bocinets en una paella amb oli d’oliva i fregir-la, es retira de la paella i es col·loca en un bol. En aquest bol s’hi afegeix les olives farcides, el pebrot, (prèviament fregit amb all) i els pals de cranc es reserva.
A continuació amb l’oli sobrant de coure la sépia, s’hi fregeix la ceba ratllada i s’hi tira el vas de llet i la farina, fent una beixamel quant aquesta sigui espessa s’afegeix al bol, es remena i es deixa refredar.
S’obra el lluç pel mig i es salpebra per dintre i per fora, i es farceix amb la pasta del bol, que ja està freda, a continuació es lliga el lluç amb fil o bé amb escuradents, les dues parts juntes.
Forn a 230º.
A la safata s’hi tira 1 got de vi blanc i es col·loca el lluç i els ingredients que ens han sobrat del farcit. Es rega per damunt amb una miqueta de vi i un bon raig d’oli d’oliva i es posa al forn durant 20 m., passat aquest temps es torna a regar amb el vi de la mateixa plata i si fa falta s’hi afegeix més vi blanc durant 20 m. més. Passat aquest temps es deixa 10m. amb el ventilador del forn i anar regant el lluç de tant en tant. Tancar el forn i retirar-lo, treure els fils o escuradents i tallar el tronc del lluç a trossos (amb un amplada de 3 dits més o menys).
Triturar la resta d’ingredients que han sobrat a la safata del forn i de la salsa que resulta es tira per damunt.
Decorar al gust de cadascú.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!