Cada any a la mateixa època l’hort de l’avi s’omple de tomàquets, els reparteix per la família, però son tants i tots de cop que no queda més remei que fer-ne conserva si no volem que se’ns facin malbé.
Es netegen tots els tomàquets un a un i es fiquen en una palangana, mentrestant en una olla grossa s’escalfa aigua, quan aquesta bull es tira als tomàquets per escaldar-los i es tapen durant 2 minuts. Es pelen i es posen en una cassola on es trituren, ja triturats es posen a bullir lentament durant 30 m. (perquè redueixin l’aigua que porten). Quan estan freds es col·loquen en envasos de conserva i s’hi tira un raig d’oli d’oliva per damunt abans de tancar-los. Quan ja tenim els envasos fets, es col·loquen evitant que es toquin, sinó es trencarien, en una altra olla coberts amb aigua i es deixen bullir de 10 a 12 m.
Aquesta conserva pot durar uns 2 anys.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!