10 d’oct. 2010

CARGOLS A LA LLAUNA



Aquesta és la recepta típica dels cargols de les terres de Lleida.



INGREDIENTS (4 persones)

2 kg. cargols
sal
pebre
oli d'oliva



PREPARACIÓ


Els cargols s’han de deixar en dejú de 3 a 5 dies.

Rentar els cargols amb aigua i sal i esbandir-los, repetir aquest procediment de 2 a 3 vegades, i una última vegada  rentar-los amb un bon raig de vinagre i esbandir-los correctament. Deixar reposar una estona els cargols.
Es col·loquen a la llauna un per un de panxa enlaire. Es couen a foc molt lent i  s’hi espolvoreja sal amb abundància, quan han tret la banya es fica el foc molt fort per sobtar-los durant 5 minuts més o menys, després s’afluixa el foc i es tira un raig d’oli d’oliva abundant i s'espolvoregen amb pebre vermell picant o bé pebre negre. Coure fins que estiguin ben cuits. 
Si es vol, també s’hi pot tirar all i julivert.


2 comentaris:

  1. Aquest dissabte en vaig menjar uns una mica diferents a aquests, i la diferència estava en que van posar romaní per sobre els cargols. La veritat és que estaven boníssims i el romaní donava un toc molt especial. Us ho recomano.

    ResponElimina
  2. Tot serà qüestió de provar-ho!, i suposo que hi ha 1000 maneres de fer-los i tots boníssims... així que si sabeu altres "tocs" com diu l'Anna, doncs a explicar-ho!. Per idees que no falti!!!.
    Gràcies

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!