13 de des. 2010

PETITS FOURS DE CREMA DE LLIMONA




Estava fent proves aquest cap de setmana passat, ja de cara a les festes, per fer quelcom una mica especial. Molts de vosaltres aquesta recepta ja la tindreu superada, ja que la recepta de la crema surt a tot arreu i es famosa també per fer el” lemon pie”, però jo no havia passat de la crema pastissera i catalana.
Així que hem vaig decidir a omplir unes ‘tartaletes’ que tenia i que havia descobert que eren súper petites i convertir-les a mini “Lemons“
El resultat va ser mol bo i vistós. Es que només es ficar - si !!!!


INGREDIENTS

16 tartaletes (ja fetes)
150 gr. de sucre
3 cullerades de Maizena
4 ous
40 gr. de mantega
2 llimones

PREPARACIÓ

Separem les clares dels rovells i reservem per fer la merenga.
En un bol posem els rovells i el sucre i ho remenem ben remenat, a continuació posem el suc de les dos llimones i la maizena i ho barregem ben barrejat fins que quedi tot integrat i sense grumolls. Ho posem a foc  baix i no deixem de remenar amb una cullera de fusta, fins que agafi la consistència de crema. Sobre tot no perdre-ho de vista i vigilar el foc perquè es crema ràpid.
Quan hagi adquirit la textura de crema, es posa en un bol i s’afegeix la mantega que es desfarà amb el calor i li donarà brillantor. Es deixa refredar tapat amb film que la toqui a sobre, perquè així no farà crosta.

Mentre es refreda, fem la merenga: muntem les clares a punt de neu i que hi tindrem tirat sucre, que haurem tirat de mica en mica.

Posem la crema en una mànega pastissera i anem omplint les tartaletes, desprès omplim la mànega  (ja neta) amb la merenga i ho posem a sobre la crema fent com un barret.

S’adorna al gust de cadascú (gratinat al forn un minut perquè la merenga quedi un pel rossa, o bé amb una boleta de xocolata, pell de llimona…….)







8 comentaris:

  1. quina súper pinta!!!!! una molt bona opció per la sobretaula! petonets

    ResponElimina
  2. Tinc jo una caixeta de eixes tartaletes... ja se com cauran

    Bessets

    ResponElimina
  3. Doncs jo tampoc n'he fet mai!
    Unes postres ben digestives.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Aquests petits four són preciosos,dolços i molt ben presentats! segur que tot un èxit!
    Molts petons

    ResponElimina
  5. Gràcies noies!!!, però si que us recomano que proveu de fer-los les que no ho heu fet, perquè van tenir molt d'èxit i amb el cafetó.... q us he de dir???

    Petonets

    ResponElimina
  6. T'han quedat guapíssimes, les provaré a casa, ens encantaran!

    ResponElimina
  7. Visc a la Cuina : Prova-ho ja diràs que tal!, a nosaltres ens van agradar molt!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!