14 de febr. 2011

CREMA CATALANA (ràpida)



És tant ràpida que està feta amb un sobre dels preparats, però com m’imagino que a tots/es us ha passat hi ha dies que no tens massa ganes de treballar. Diumenge passat em vaig esmerar amb el plat principal i alhora de fer les postres doncs..... bé, que us he de dir.... i com què diumenge s’ha de fer quelcom diferent a la fruita diària, doncs per això està feta així.
Com que no tinc la pala de cremar el caramel, el vaig fer a part i el vaig tirar per sobre, apa!, que va quedar original i tot!!!.
(Prometo què en breu sortirà la recepta de la crema com Déu mana!!)

INGREDIENTS

½ litre de llet
1 sobre de crema preparat
1 branca de canyella
un tros de pell de llimona
5 cullerades de sucre

Pel caramel
  
   3 cullerades de sucre
   1 gota de llimona
   1 cullerada d’aigua
   paper de plata sucat amb oli


PREPARACIÓ

Posem la llet al foc amb la pell, la canyella i el sucre, quan arranca el bull s’hi tira el preparat que s’haurà desfet en una tassa de llet freda. Es va remenant fins que espesseixi uns 5 minuts.
Aleshores ja es pot tirar al recipient i esperar que es refredi per posar-lo a la nevera.

Pel caramel posarem tots els ingredients al foc en un pot i amb una cullera de fusta anirem remenant fins que canvi de color, a foc baix. Quan tindrem el caramel el tirarem fent formes sobre el paper de plata sucat amb oli i deixem que es faci fort .
Abans de servir col·locar-lo sobre la crema i si us agrada, tirar-hi una mica de canyella en pols.




10 comentaris:

  1. crec que tots hem utilitzat un sobre de preparats! quina foto més maca! petonets

    ResponElimina
  2. Sempre et pot treure d'un "apuro". Gràcies per la recepta. Com diu la Judith, quina foto més maca!!!

    ResponElimina
  3. ... mmm... Qué pinta tan rica tiene esta crema... mmm...

    ResponElimina
  4. M'ha agradat molt aquest truquet del paper de plata amb oli per posar-hi el sucre cremat.
    Una crema que fa molt bona pinta.

    ResponElimina
  5. No sempre podem tenir temps per cuinar!! Al nostre rebost sempre hi ha cosetes ja preparades i que van de bé en casos d'urgència. Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  6. No s'ha de ser tan purista, aquest productes preparats potser no seràn tan bons, peró van molt bé de tant en tant, jo crec que tothom hem fet servir alguna vegada. I t'he de dir que t'ha quedat amb molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Hola,
    Quina foto més maca.. Fa un goig aquesta crema i mira que va molt bé tenir productes preparats per quan no tenim temps o ganes .. A que ningú es va donar compte? I a nosaltres per que ens ho dius que sinó.. Petons

    ResponElimina
  8. I tant que tots alguna vegada fem servir sobrets d’alguna cosa, no sempre tenim el temps que voldríem. Aquesta crema i el seu guarniment tan quedat fantàstics.
    Petons

    ResponElimina
  9. Un recurs d'última hora ben pràcitc, aquests sobrets sempre s'han de tenir a l'armari per si de cas ;)

    ResponElimina
  10. La veritat és que el recurs del "sobre" qui no ho ha provat mai???....
    Gràcies a totes!!!!
    Petonets

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!