18 de febr. 2011

LLOM A LA MEL AMB POMA

Per la iaia Montse 




Diumenge passat érem tota la família a casa la meva mare, tiets, avis, nets...  i no us podeu pas ni imaginar el bo que va sortir i com va triomfar aquest plat!!!... va arrasar i va fer curt!!!. Tant és què d'aquí 3 setmanes la meva àvia fa un dinar de cosins que entre tots som uns 30 de colla i ha decidit que farà aquest llom. Així que us animo a provar-ho de debò.


INGREDIENTS

1 kg. de llom
4 grans d'all
orenga
pebre, sal
oli d'oliva
1clara d’ou
2 cullerades de mel
1 cullerada de mantega
2 cullerades vinagre

Per acompanyar

2 pomes.


PREPARACIÓ

Adobar el llom a la nit (o almenys 2 hores abans d’enfornar), amb els alls picats, l’orenga, la farigola, el pebre, la sal i l’oli d’oliva.

Coure-ho al forn a 200ºC uns 40 minuts. A continuació, muntar les clares a punt de neu, afegir-hi una cullerada de mel i remenar-ho bé. Després, posar el llom de porc en una safata, cobrir-lo amb la barreja i passar-hi amb un pinzell pel damunt i deixar-ho coure al forn durant 15 minuts més a 200ºC. Quan ja estigui cuit, esperar que es refredi una mica i tot seguit, en un plat posar-hi una cullerada de mel i una cullerada de vinagre i barrejar-ho bé i tirar-ho per damunt.

Per altra banda, en una paella hi posarem oli i margarina, i arrebossarem les pomes que les tindrem pelades i fetes a quarts, les traurem quan siguin dauradetes, i hi tirarem una mica de l’oli del rostit per damunt.

El llom el tindrem d’una peça i quan estigui fred el tallarem a talls primets, seguidament triturarem tot el suc que ha deixat del rostit i el tirarem per damunt.






15 comentaris:

  1. 30 a dinar??? ualaaaaaaaaa! Una recepta molt bona! m'encanta cuinar amb mel, així que segur que ens agrada! petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Boníssim! Jo també el faig amb poma de vegades... M'encanta el toc de mel. El provaré la propera vegada que en faci!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Aquest toc de mel segur que aporta al plat un sabor especial. L'hauré de tastar...uff, quina gana que m'està entrant de veure aquesta recepta! Un petó, Paula

    ResponElimina
  4. Oh! que bo ha d'estar això! M'he apuntat la recepta només veien el nom... Quin dinar amb 30! Jo m'estreso només de pensar-ho! Bon cap de setmana. Petons

    ResponElimina
  5. Tast de cuina; Un plat de la pagesía, llom, mel i pomes... un plat 10 i també 30¡¡
    Que vagi de gust¡¡ :-D :-D :-D

    ResponElimina
  6. Els plats que porten mel m'encanten. Aporten un sabor i una melositat deliciosa! Ha quedat diví!
    Deu ni do de família!!! segur que va ser una diada genial!
    Petonss

    ResponElimina
  7. Que bo!!! Tinc clarissim que aquesta recepta m'encantarà. Recepta anotada!!!

    ResponElimina
  8. No m'estranya que des curt, té una pinta deliciosa! I l'acompanyament amb les pomes arrebossades li va divinament...

    ResponElimina
  9. Un contrast deliciós...us recomano també el llom amb cervesa; es boníssim.

    ResponElimina
  10. La combinació ha de ser una delícia, a casa hagués passat el mateix que a vosaltres!

    ResponElimina
  11. Ja ho crec que va triomfar, té un pinta boníssima, amb el teu permis m' enduc la recepta.

    ResponElimina
  12. Tengo un regalillo para vosotras en mi blog...os pasáis?
    Pili

    ResponElimina
  13. Això ha d'estar tremendament deliciós!!!
    Una abraçada,
    Mglòria

    ResponElimina
  14. Estao com um aspecto delicioso... Gostei muito do toque de mel, fica muito saboroso : )

    Merci pour la mensagem de confort e por la amizade.

    Besitos y buena semana

    ResponElimina
  15. Gràcies a tots!!. Estem molt contentes que us hagi agradat aquest plat!!!.
    I gràcies a E-Chef per aquest premi!!!!
    Gràcies de debó...

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!