Diumenge passat érem tota la família a casa la meva mare, tiets, avis, nets... i no us podeu pas ni imaginar el bo que va sortir i com va triomfar aquest plat!!!... va arrasar i va fer curt!!!. Tant és què d'aquí 3 setmanes la meva àvia fa un dinar de cosins que entre tots som uns 30 de colla i ha decidit que farà aquest llom. Així que us animo a provar-ho de debò.
INGREDIENTS
1 kg. de llom
4 grans d'all
orenga
pebre, sal
oli d'oliva
1clara d’ou
2 cullerades de mel
1 cullerada de mantega
2 cullerades vinagre
Per acompanyar
2 pomes.
PREPARACIÓ
Adobar el llom a la nit (o almenys 2 hores abans d’enfornar), amb els alls picats, l’orenga, la farigola, el pebre, la sal i l’oli d’oliva.
Coure-ho al forn a 200ºC uns 40 minuts. A continuació, muntar les clares a punt de neu, afegir-hi una cullerada de mel i remenar-ho bé. Després, posar el llom de porc en una safata, cobrir-lo amb la barreja i passar-hi amb un pinzell pel damunt i deixar-ho coure al forn durant 15 minuts més a 200ºC. Quan ja estigui cuit, esperar que es refredi una mica i tot seguit, en un plat posar-hi una cullerada de mel i una cullerada de vinagre i barrejar-ho bé i tirar-ho per damunt.
Per altra banda, en una paella hi posarem oli i margarina, i arrebossarem les pomes que les tindrem pelades i fetes a quarts, les traurem quan siguin dauradetes, i hi tirarem una mica de l’oli del rostit per damunt.
El llom el tindrem d’una peça i quan estigui fred el tallarem a talls primets, seguidament triturarem tot el suc que ha deixat del rostit i el tirarem per damunt.
30 a dinar??? ualaaaaaaaaa! Una recepta molt bona! m'encanta cuinar amb mel, així que segur que ens agrada! petonets i bon cap de setmana
ResponEliminaBoníssim! Jo també el faig amb poma de vegades... M'encanta el toc de mel. El provaré la propera vegada que en faci!
ResponEliminaPetons!
Aquest toc de mel segur que aporta al plat un sabor especial. L'hauré de tastar...uff, quina gana que m'està entrant de veure aquesta recepta! Un petó, Paula
ResponEliminaOh! que bo ha d'estar això! M'he apuntat la recepta només veien el nom... Quin dinar amb 30! Jo m'estreso només de pensar-ho! Bon cap de setmana. Petons
ResponEliminaTast de cuina; Un plat de la pagesía, llom, mel i pomes... un plat 10 i també 30¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust¡¡ :-D :-D :-D
Els plats que porten mel m'encanten. Aporten un sabor i una melositat deliciosa! Ha quedat diví!
ResponEliminaDeu ni do de família!!! segur que va ser una diada genial!
Petonss
Que bo!!! Tinc clarissim que aquesta recepta m'encantarà. Recepta anotada!!!
ResponEliminaNo m'estranya que des curt, té una pinta deliciosa! I l'acompanyament amb les pomes arrebossades li va divinament...
ResponEliminaUn contrast deliciós...us recomano també el llom amb cervesa; es boníssim.
ResponEliminaLa combinació ha de ser una delícia, a casa hagués passat el mateix que a vosaltres!
ResponEliminaJa ho crec que va triomfar, té un pinta boníssima, amb el teu permis m' enduc la recepta.
ResponEliminaTengo un regalillo para vosotras en mi blog...os pasáis?
ResponEliminaPili
Això ha d'estar tremendament deliciós!!!
ResponEliminaUna abraçada,
Mglòria
Estao com um aspecto delicioso... Gostei muito do toque de mel, fica muito saboroso : )
ResponEliminaMerci pour la mensagem de confort e por la amizade.
Besitos y buena semana
Gràcies a tots!!. Estem molt contentes que us hagi agradat aquest plat!!!.
ResponEliminaI gràcies a E-Chef per aquest premi!!!!
Gràcies de debó...