9 de febr. 2011

XURRASCO A LES HERBES PROVENÇALS

Per la iaia Montse



Aquest plat, la veritat és que va tenir un èxit rotund!, si que s’ha de dir que la meva mare és va passar amb els herbes i el pebre... i ens va quedar una boca... que ja us ho podeu imaginar!, però de veritat que va valdre la pena, us recomano que ho proveu vàrem rostar com feia temps que no ho fèiem!!!.

INGREDIENTS

Xurrasco de vedella.
2 patates grosses.
2-3 grans d’all
Oli, sal
Herbes provençals

PREPARACIÓ

Primer de tot, adobarem el tall: Posar amb un plat un polsim de pebre vermell picant, pebre vermell dolç, sal, herbes provençals, oli i sal i remenar-ho tot. Pelar els alls, i picar-los ben finets, amb això s’unten les costelles. I es recomana deixar-ho un dia per l’altre o com a mínim un parell d’hores.
Encendre el forn a 175ºC, només per sota. Mentrestant, polir les costelles i reservar els trossets que queden.
A part es pelen patates i es tallen a rodanxes una mica gruixudetes, i col·locar-les en una safata per anar al forn, afegir-hi també els tallets de xurrasco sobrants, espolsar-ho amb una mica de sal i tirar-hi una mica d’oli (no gaire) i untar-les una mica amb els alls picats.
Col·locar el tall damunt la reixa del forn i la safata de les patates per sota, quan la carn sua rega les patates.
Si no quedés rosset, gratinar-ho perquè quedin cruixents.




17 comentaris:

  1. Nyam!! per mi mai hi ha massa pebre, jeje!!
    Per cert a casa meva també diem rostar, la meva mare és de Linyola, però la gent mai sap què vol dir. D'on ets??

    ResponSuprimeix
  2. Si el meu marit el veu estic perduda!!!! Li xiflaria.... Em guardo la recepta per a una sopreseta.....

    ResponSuprimeix
  3. Hola noies! Quan el pare de les criatures vivia a casa en menjavem molt més d'aquests tipus de plats. Ara em decanto més cap a altres tipus de plats, però us he de dit que té molt bona pinta.
    petons

    ResponSuprimeix
  4. Este churrasco tiene una pinta exquisita. Me llevo al receta y te confieso que me voy cargadita, madre mía he empezado a curiosear por tu blog, y cuantas cosas ricas que me he apuntado!!!
    bsts. maite

    ResponSuprimeix
  5. Un plat gustós ideal pels dies freds d'hivern. Te una pinta fantàstica!

    ResponSuprimeix
  6. Hola,
    Una pinta més que bona! amb les seves patates.. ummm Petonets

    ResponSuprimeix
  7. Mmm... Que bo... A mi també m'agrada molt posar herbetes al plats de carn. Trobo que els dóna molta més personalitat.
    Petonets!!

    ResponSuprimeix
  8. Quina pinta te aquest plat!! Em sembla molt bo amb eixes herbetes ummmmmmm
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponSuprimeix
  9. Jo tenc la ma molt amollada amb això de les herbetes...sempre en posaria per tot arreu! Així que aquesta recepta m'agrada molt. Un petó, Paula

    ResponSuprimeix
  10. Ja ho crec que m'agrada i molt encara que piqui, ja em va bé.
    Petons.

    ResponSuprimeix
  11. Gràcies a tots pels vostres comentariss....
    de veritat que us animo a provar-ho a nosaltres ens ha quedat ganes de més!!!!
    Petonets

    ResponSuprimeix
  12. Fa molt i molt temps que no en menjo. Fa molt bona cara i amb herbetes!

    ResponSuprimeix
  13. Lo churrasco esta com um aspecto delicioso... Gosto muito do sabor das ervas : )
    Besitos

    ResponSuprimeix
  14. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
    Hola te visito para agradecerte tu visita a Tu E Chef y por hacerte nuestra seguidora, y para invitarte al Concurso de Tu E Chef de Hierbas y Especias, concursar es muy fácil, sólo tienes que preparar una receta cuyo toque principal sea una Hierba o Especia (de uso alimentario), como por ejemplo "Pollo al romero" o "Bizcochuelo de Canela", hacerle una foto y seguir las instrucciones del concurso…quieres saber más del concurso?? Visítame pinchando sobre el Enlace del Concurso .
    Un Beso muy gordo!! Te espero!!
    Pili
    Tu E Chef
    http://tuechef.blogspot.com
    Enlace del Concurso

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

    ResponSuprimeix
  15. Un plat d’hivern que encara que piqui una mica entra bé, i amb aquestes patates i la salseta Ummmm
    Petons

    ResponSuprimeix
  16. Gràciess!!!!! rostar rostar!!! jejejeje

    Alba (Taller de Cuina)!!!!, som de la terra!!! molt a propet de Linyola... nosaltres som de Tàrrega i Cervera!!!!

    Petonets

    ResponSuprimeix
  17. Bones,

    estic a zurich i he trobat un lloc on venen xurrasco, pero em faltava una bona recepta. Una pregunta, durant quan de temps deixes el xurrasco i les patates al forn a 175C?

    moltes gracies

    ResponSuprimeix

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!