Aquesta és una altra manera de fer els peus de porc... si vareu veure l’altra recepta... us hi fixareu que és bastant diferent, 2 cases 2 maneres diferents de cuinar i totes dues ben bones!!!... És nota que som de casa de pagès? plats contundents!!!!.
INGREDIENTS (4 persones)
8 mitjos de peus de porc ja bullits i envasats al buit
1 Kg de caragols vinyals ( preferiblement)
2 cebes
3 tomates madurs
1 nyora tallada petita
1 quart de bitxo
2 grans d’all
12 ametlles torrades
6 avellanes torrades
1 brot de julivert
1 copa de conyac
3 gots d’aigua que hi haurà desfeta una pastilla de brou de pollastre
Farina
Llorer, romaní
PREPARACIÓ
Primer que tot netejarem ben nets els cargols amb bastant aigua freda i els escorrerem. Posem una olla al foc i els caragols coberts d’aigua amb un polsim de sal, una fulla de llorer i una rama de romaní i els deixem coure una mitja hora.
Farem la picada al morter amb les ametlles, avellanes, julivert i alls, i ho reservarem.
Enfarinem els peus de porc i els fregim (poc només un tomb) en una cassola que tindrem amb oli calent. Els traiem i els reservem.
A continuació en la mateixa cassola hi tirem les dos cebes tallades a trossets molt petits, la nyora, el bitxo i pebre negre, quan estigui mig feta hi afegim els tomàquets i el conyac i ho deixem fer fins que estigui molt tou.
A continuació hi tirarem els peus, els caragols, la picada, una mica de sal i els gots d’aigua amb la pastilla i ho deixarem uns 20 minuts a foc lent que faci xup-xup.
Si la salsa quedés molt líquida s’hi pot tirar una cullera petita de ‘maizena’ o farina desfeta amb una mica d’aigua. Al contrari, si queda molt espessa s’aclareix amb una mica més d’aigua. Acabar sempre que quedi una mica de suc ja que es tindran que tornar a escalfar.
Es millor si es fan un dia per altre o amb bastants hores d’antelació, ja que al rescalfar queda la melositat de la gelatina dels peus que havia solidificat.
ostres! si el meu pare i la meva sogre veuen aquest plat m'el fan fer ja!!!!! Una combinació molt catalana! petonets
ResponEliminaQue buena pinta tiene este plato. Yo suelo hacer muchas veces en casa los caminantes pero con caracoles nunca se me ocurio!
ResponEliminaAix, tan que m'agradaven els cargols i ara no hi ha manera! Cap problema: em menjo les manetes que m'encanten.
ResponEliminaPetonets.
Hola! Ains que jo al revés que la Mònica! He provat molte vegades els cargols i no hi ha manera, no puc amb ells. Però quan veig amb el gust que us els menjeo ho torno a intentar, En fi em quedo amb la resta del plat! que si que m'agrada molt! Petonets
ResponEliminaMe gusta mucho caracois... Pero nunca comi assim.
ResponEliminaUma maneira bien difrente : )
Besitos
Ui, aquest cop sí que no m'encertes el gust, no m'agraden ni els peus de porc ni els cargols... :(
ResponEliminaPerò tot i així, entenc que ha de ser un guisadet ben bo ;)
ay con las manitas de cerdo con caracoles que se ha puesto!! Pero si me pedo morir ya mismo!!
ResponEliminaUn beso gordo!!
Pili
Tu E Chef
http://tuechef.blogspot.com
A mi m'agraden tant els cargols com els peus i si sont picants millor encara.
ResponEliminaPetons.
Ummmm peus de porc amb cargols fa dies que no en menjo, me nas fet venir unes ganes boixes
ResponEliminaPetons