Aquest plat ja el feia la meva mare i d’ella el vaig aprendre, surt ràpid i molt bo. Sempre deia què l’hi havia explicat la mateixa peixatera com fer el llenguado, que amb el peix no calia massa complicacions perquè fos bo, i sincerament, penso que aquella peixatera tenia molta raó. Així que per intentar que es mengi peix a casa, ja que son més de carn, faig el llenguado d’aquesta manera, ja que els hi agrada molt.
INGREDIENTS
1 llenguado per persona
farina per arrebossar el peix
15 ametlles torrades
1 llimona
1 ½ vas d’oli
PREPARACIÓ
Es neteja i enfarina el llenguado que prèviament haurem demanat que ens treguin la pell. En una paella hi tirarem l’oli i quan sigui calent s’hi tira el peix enfarinat, coent-lo 5 minuts per costat. Mentrestant picarem les ametlles en un morter i tirarem el suc de la llimona. Posarem el peix al plat tirant per sobre la barreja de llimona i ametlla i dos cullerades de l’oli de fregir ben calent.
Bonísim!
ResponEliminaEls clàsics mai moren.
A casa (i a mi) ens agrada força.
Salut!
M'encanta el llenguado, però saps com l'anomenem des de que erem petites? Enanito, jijiji, i no se per què! petonets
ResponEliminaA mi m'encanta el llenguado!!! És dels meus peixos preferits... I aquesta recepta, bonisima....
ResponEliminaSempre l'he menjat al restaurant. Provaré a casa amb aquesta recepta. M'encanta ! Gràcies.Emma
ResponEliminaDoncs jo el vaig avorrir i em feia molta ràbia quan n'hi havia a casa.
ResponEliminaUn dia que ens van convidar uns amics a sopar ens en van fer amb ametlles i he de reconèixer que estava molt bo.
Bueno, yo no puedo escribir en catalan...simplemente por que no se. Aunque si, soy una Asturiana q ha veraneado en L'Ametlla...y por Dios q me ha encantado. Pero no he visto yo, por allí ese lenguado, sino...sin duda me habria comido porque me encanta el pesacado....
ResponEliminaGràcies!!!... jo particularment ja sabeu que no ho provaré!!!, però la Carme diu que està per llepar-se els dits... així que ens l'hem de creure, no?
ResponElimina;)
Petonets
M'agraden els llenguados amb ametlles, es veu molt bo.
ResponEliminaPetons.
Hola,
ResponEliminaJo no l'he provat així, però segur que m'agradaria molt! La decoració del plat, molt, però que molt maca amb les herbes i la composició de la flor. Petons,
Quina recepta més bonaaa!! Un petó, Paula
ResponEliminala receta me gusta mucho,la encuentro facil, resultona y muy agradable a la vista(emplatado) y al paladar
ResponEliminapeto
miquel
Un bon peix no cal emmascarar-lo amb salses complicades, així esta fenomenal
ResponEliminaPetons
Gràciessss a tots!!!!...
ResponEliminaUn petonàs
Un clàssic que té l'èxit assegurat. A casa també ens agrada moltíssim!
ResponElimina