4 d’abr. 2011

ÀNEC A LA TARONJA



No em podia creure que fos tant senzill aquesta manera de fer l’ànec, sempre creia que era un plat complicat, però com per un impuls vaig comprar unes cuixes d’ànec i d’alguna manera es tenien que fer, no? I vaig decidir fer-ho a la taronja. Com el forn és el meu mitjà preferit allí el vaig fer. Ara no sé d’on m’ho vaig treure la veritat, però em va quedar de luxe i un èxit total, ara ja tinc un plat d’alta gamma per un compromís i fàcil de cuinar.

 

INGREDIENTS

4 cuixes d’ànec
2 cebes mitjanes trinxades
½ vas de conyac
½ vas de moscatell
2 taronges
2 cullerades de maizena
sal
pebre
oli

          
PREPARACIÓ


En una safata de forn  hi posarem un llit de ceba i a sobre les cuixes amb sal i pebre, les ruixarem d’oli i les posarem al forn escalfat a 200º una mitja hora, mentre farem suc de les taronges i de la pell en farem tires ( sense la part blanca ) Escaldarem les pells en aigua bullent uns 10 minuts, per treure l’amargor i reservarem.
Passada la mitja hora hi tirem per sobre les cuixes, els licors i el suc de taronja i donem el tomb al tall deixant ½ hora mes. Passat el temps passarem el suc a una cassola  prèviament  passat per el colador i hi afegirem la maizena desfeta amb una mica d’aigua freda perquè espesseixi el suc i deixarem bullir 5 minuts i ho tornarem a tirar sobre les cuixes junt amb les pells de taronja i ho tindrem al forn uns 20 minuts més.



9 comentaris:

  1. No he fet mai ànec i la veritat es que ens encanta. Perfecta la combinació amb la taronja. Boníssim!
    Petons,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Jo tampoc he guisat mai ànec. No sé perquè però em fa respecte. Amb la taronja, bónissim!!!

    ResponElimina
  3. Doncs a mi sempre m'ha fet cosa això de preparar l'ànec, però si em dius que es tan senzill, em poso per feina! M'agrada moltíssim l'ànec, de totes les maneres. Provaré aquesta recepta segur i ja et diré què tal m'ha quedat i si és tan senzill com dius... Hihi!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. L'ànec m'encanta, però només he preparat magret o confit... així les cuixes en cru mai i en tinc moltes ganes! Haurem de porvar-ho perquè la pinta és fantàstica!
    Petons!!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Boníssim!! jo el faig semblant però sense oli ni maizena.

    ResponElimina
  6. Hola,
    Quin gustet més bo que ha de tenir amb la taronja.. m'encanta. Petons

    ResponElimina
  7. Fa un munt que no faig ànec però me n'has fet venir ganes. M'agrada la teva manera de preparar-lo

    ResponElimina
  8. Quina pinta més bona que té! Us agafo la recepta, perquè al meu marit li encanta l'ànec.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Es una de les meves receptes pendents.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!