Un postres molt conegut a Itàlia, i què jo gairebé no havia provat, i em cridava l’atenció però creia complicat. Al dissabte a la tarda una estona que tenia vaig pensar en el postres del diumenge, que ja sabeu que és el dia que em dedico a coses més elaborades, i finalment em vaig decidir per provar de fer el tiramisú.
INGREDIENTS
200 gr. de formatge mascarpone (una terrina)
3 ous
200 dl. de nata per muntar
4 cullerades de sucre
34 melindros
3 tasses de cafè fort
1 cullerada de conyac
xocolata en pols
PREPARACIÓ
Separarem els rovells de les clares, i posarem els rovells junt amb el sucre i el formatge en un bol i ho batrem fins que quedi una crema fina. Per un altra banda muntarem les clares a punt de neu i les afegirem amb compte amb una llengua de pastisseria a la crema de ous i formatge, fent moviments de baix a dalt.
Muntarem la nata i també l’afegirem amb la mateixa cura i ho reservarem a la nevera.
En una safata anirem fent un llit de melindros sucats al cafè amb conyac, no massa xops.
A sobre hi afegirem una capa de la crema de formatge, tornarem a fer una capa de melindros sucats i acabarem a dalt amb capa de crema. Tirarem per sobre el cacau amb pols que la cobreixi i ja el tenim a punt. Posarem a la nevera mínim 5 hores, però millor 24 hores.
M'encanta el tiramisú, és un dels meus postres preferits! Me'l anoto per a provar un dia la teva versió
ResponEliminaYo pongo el primero y esta claro que el postre lo pones tú, enhorabuena y a seguir endulzándonos.
ResponEliminaSaludos desde EL Escorial
El tiramisú es uno de mis postres preferidos, pero nunca lo he hecho en casa, éste tiene una pinta exquisita.
ResponEliminaBesos