És temps de carxofes, i totes estan ara molt bones, com a mi m’agraden molt, doncs vaig fent-les de diferents maneres. S’ha d’aprofitar la verdura quan és plena temporada, perquè és quan és més bona i la proximitat en que la tenim sempre serà mes fresca.
INGREDIENTS
10 carxofes
½ kg de gamba pelada congelada
250 gr. de pèsols fins
3 talls de pernil salat
1 got de vi blanc
1 ceba grossa
2 grans d’all
1 vas de brou
oli
PREPARACIÓ
Primer triarem fins el cor les carxofes i les bullirem 15 minuts. Farem el mateix amb els pèsols però sols 10 minuts, escorrerem i reservarem.
En una cassola posarem un got d’oli i fregirem els alls i la ceba tallada ben petita a foc mig que no quedi massa fosca sinó transparent. Desprès hi tirarem les gambes i el pernil, talladet a trossos i hi donarem un parell de tombs, tirant seguidament les carxofes i pèsols, courem un parell de minuts i hi afegirem el vi blanc. Quan farà 5 minuts hi tirarem el vas de brou i deixarem que se’l beguin, i ja està llest.
Una manera excel·lent de cuinar les carxofes i pèsols que n'estem de temporada... i amb el toc de gambes, deliciós!
ResponEliminaQué bones les carxofes! I amb gambetes millor!!
ResponEliminaPetonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Que bones son les carxofes!! I si son amb gambetes....
ResponEliminaUn besset
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Quina platillo més bo, amb el que m'agraden les carxofes!
ResponEliminaPEtons
Quina plato mes bonic y més bo, enhorabuena.
ResponEliminaBesitos
Excel·lent plat! S'ha d'aprofitar les darreres carxofes de temporada i am gambetes un plat de luxe! Petons
ResponElimina