15 de març 2011

TALLARINES AMB ESCOPINYES

Per la iaia Montse 





Nosaltres, com que hem estat out una temporadeta, no ens havíem donat compte que avui era el 15 de la crema catalana… en comptes d’això doncs traiem un plat de pasta… sempre agrada a tothom i la veritat estava força bo!!!. Diferent diria jo, encara que ja sabeu que particularment no sóc gaire amant del “peix” però de totes maneres us ho recomano.


INGREDIENTS

1 cap de rap
1 fulla de llorer
mantega
500 grs. espaguetis
250 grs d’escopinyes
tomàquet natural
1 ceba
2 cullerades d’oli d’oliva
sal

Per a la maionesa d'all:

1 dent d'all petit
1 ou
1 tassa d'oli
Sal

PREPARACIÓ

Bullir el cap de rap amb sal i la fulla de llorer durant 45 m. Escórrer el cap i treure’l. En la mateixa aigua, afegir-hi els tallarines i bullir-los al ten-te. I escorre’ls.

Ratllar els tomàquets. Seguidament escalfar l'oli en una paella i sofregir-hi la ceba picada finament durant 2-3 minuts, i acte seguir afegir el tomàquet i deixar-ho coure a foc lent uns 10 minuts. Afegir-hi els últims minuts les escopinyes donant-li un tomb amb la salsa, finalment assaonar la salsa.

Preparar la maionesa que quedi ben lligada.

Barrejar la salsa de tomàquet i escopinyes amb la maionesa, condimentar la pasta i servir fred a temperatura ambient.




7 comentaris:

  1. una combinació boníssima! ah! i crec que si feu la vostre opció de crema catalana un altre dia no passa res!!!! petonets guapes. (m'encanta que torneu a estar actives!)

    ResponElimina
  2. Que buena pinta tienen estos tallarines! Un plato perfecto para no salir de casa, simplemente sentarte en la mesa y saborear!

    ResponElimina
  3. Neus, aquestes tallarines tenen una pinta boníssima!! Petons i bentornades!

    ResponElimina
  4. Oooooh!! Llàstima lo de la crema! jajaja Però com diu la Judith, encara hi sou a temps, eh? Que aquí no fem restricció de temps ni de res! ;)
    Aquesta recepta té una pinta fantàstica!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  5. M'encanten les escopinyes però mai les he menjat amb tallarins, deu estar boníssima la salsa! Es que amb el gust que deixen anar ja m'ho imagino i se'm fa la boca aigua jejeje

    Un petó!

    ResponElimina
  6. Quin plat més suculent mare meva! Doncs les escopinyes amb la pasta crec que ha de ser una combinació extraordinària.. Apuntada. Petonets

    ResponElimina
  7. No dono l'abast a apuntar tot el que m'agrada.
    M'han deixat una màquina de fer pasta i potser el provo de fer.

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!