Per la iaia Montse
Hola blocaires!!!
Finalment hem tornat i ja som aquí, amb moltes ganes i empenta! Abans de res, donar-vos les gràcies pels postres comentaris d’ànims!!!, i dir-vos que us hem trobat a faltar!!!!. :)
Encara que no hàgim publicat us hem estat seguint i ens volem afegir a la proposta de Memòries d’una cuinera, el bloc conjunt de cuina de la Mònica i la Judith, 2 germanes que amb els seus comentaris, posts i fotografies ens tenen el cor robat.
Així que, ens afegim a la iniciativa proposada amb els cocs de la iaia Montse, més adient impossible ja que el bloc de “Memòries d’una cuinera” està dedicat a la seva mare i aquests cocs són també fets per la meva mare tal com els ha vist fer a la seva àvia.
Bon profit!!!!!
INGREDIENTS
Massa:
½ kg. de farina
2 ous½
½ tassa d’oli
½ sobre llevat
½ tassa de llet
Guarnició:
2 cebes
2 carbassons
Sal i pebre
3 arengades
2 pebrot
2 albergínia
3 talls botifarra
5 talls de cansalada
2 tomàquets madurs
2 llaunes tonyina
orenga
PREPARACIÓ
Es fa un volcà al mig de la farina, i al mig s’hi incorpora els ous, el ½ sobre de llevat i una mica de sal. S’amassa ben amassat i quan la pasta ja no s’enganxa a les mans, s’hi afegeix l’oli que absorbeixi la pasta. Tapar-la amb un drap de cuina i deixar-la reposar mentre es va preparant els ingredients per la guarnició.
Es talla la ceba i el carbassó a daus petits, els pebrots i les albergínies poden ser frescos o escalivats i es tallen a tires.
A continuació es fa la massa de la pasta com un rodet llarg, i es va tallant a la mida que es vulgui fer la coca, i s’allarga amb un rodet de cuina i s’estira la pasta com es vulgui, més prima o més dobla. Seguidament es guarneixen els cócs a gust de cadascú, per exemple, la de ceba i carbassó s’hi espolvoreja per damunt sal i pebre, el cóc de tomàquet i tonyina es salpebra i s’hi tira orenga.
Es col·loquen els cócs a la safata del forn prèviament untada d’oli i es cou uns 10 m. més o menys al forn a 200 º.
Aquesta iaia Montse fa cocs de tota mena!! Fan molt bona ointa, no us n'ha quedat un tallet?
ResponEliminaMAre meva!! Quin munt de coques!! I cadascuna amb més bona pinta! Una tornada per la porta gran, com ha de ser amb aquesta super iniciativa de les millors germanes del món blocaire! ;)
ResponEliminaPetons
Sandra
OOOOOOOOOOOOOOOOOO! no sabeu la il·lusió que m'ha fet veure que ja heu tornat! us hem trobat molt a faltar! visca!!!! i a més, com bé diu la Sandra, no podieu tornar de millor manera!!! Quina pinta les vostres coques!!! Molts petonets guapes i benvingudes!!!!
ResponEliminaQue coques i quina pinta!! Benvingudes de nou,us hem trobat a faltar.
ResponEliminaBessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Mare meva que bones!!! No sabria quina triar.... Caram la iaia Montse!!! jo és que tinc debilitat per les coques de recapte, m'encanten....
ResponEliminaBenvingudes de nou.....
Qué bones!Les coques de recapte són ideals per qualsevol moment.
ResponEliminaHola! Ja heu tornat!! Qué bé i de quina manera.. si no sabiem que fer, aquí ens heu posat un munt d'opcions i a quina més bona!!! Petonets
ResponEliminaohhhhhh ! quina pinta us han quedat estupendes :-)
ResponEliminaBona tornada amb una coca com aquesta, quin luxe!
ResponEliminaBenvingudes una altra vegada al món de la cuina i dels blocs. Heu tornat fortes, eh? Quina bona cara que tenen aquests cócs. No sabria amb quin quedar-me.
ResponEliminaUna abraçada!
Esas cocas gustan mucho en mi casa. Suelo hacerlas de verdura, embutidos y queso! Y cada véz que hago pan, dejo un poco de masa para hacer cocas saladas. Me gustan las fotos! Te han salido muy bien!
ResponEliminaGràciess!!!!
ResponEliminaLa veritat es que estem molt contentes d'haver tornat!!! Tenia la Carme ja una mica amb el "mono d'abstinència" jajajaja ;) (Carme!!!, no t'ho prenguis malament!!)
Tema cocs: Ufff... de veritat BONÍSSIMSS!!!....
Petonets
Neus, estic molt contenta de que hagis tornat i a sobre amb aquesta entrada!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies i benvinguda de nou!
Molts petonets.