18 de març 2011

FAVES A LA CATALANA



Un platet ben bo i senzill, i també un altra manera de menjar llegum, ja que diuen que en tindríem que menjar al menys tres cops a la setmana però també saben que és el més difícil de portar a taula normalment o almenys a casa meva. Però de mica en mica i fent-ho de diferents maneres, això ja va introduint-se, i aquesta va ésser  un altra forma de posar el llegum a taula, i per cert que les va sorprendre el bo que està



INGREDIENTS


1kg de faves baby ( en el meu cas congelades )
200 gr. de cansalada fresca
2 cebes
1/2 litre de brou ( amb pastilla si cal)
1 gra d’all
1 tomàquet madur
1 vas d’oli
½ vas de vi ranci
1 botifarra negra de la dobla
1 fulla de llorer
una branca de menta
sal i pebre




PREPARACIÓ

Fem bullir 15 minuts les faves, colar i reservar. En una cassola fregirem la cansalada amb l’oli, quant sigui ben rossa afegim la ceba picada i el llorer i ho deixem fer també ros.
Quan està al punt hi tirem el gra d’all i el tomàquet partit en quatre trossos, donem uns tombs i hi tirem el vi ranci, deixant reduir 5 minuts i tirem les faves, la menta picada  i el brou, tapem i deixem a foc mitjà uns 10 minuts .Cap al final hi posarem els talls de botifarra perquè es coguin casi sols amb l’escalfor i així no es desfan.



10 comentaris:

  1. Saps que fa anys que no menjo faves a la catalana? La meva mare les feia boníssimes, molt semblants a aquestes vostres!

    ResponElimina
  2. a mi no m'agraden, però l'Yves es menjaria dos plats! jijiji, serveix? petonets guapa i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Quina meravella de plat... M'encanta! Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Tens raó. Costa de menjar-ne faves...pèro aquestes acompanyades amb la botifarra negra deuen estar divines.

    ResponElimina
  5. Fa dies que tinc ganes de menjar faves, amb aquest apunt que has fet cerc que ja no puc més. Vaig a comprar faves!!
    Bona cuina

    ResponElimina
  6. Gran bella ricetta e presentazione!! Adoro le fave e non vedo l'ora di riuscire a trovarle! Un abbraccio e buonissima domenica

    ResponElimina
  7. Després de veure el teu plat, avui he fet faves. No són tant guapes com les teves però han quedat força bones, a mi se m'ha desfet una mica la botifarra a l'escalfar-les.

    ResponElimina
  8. Les faves a la catalana, un dels meus plats preferits. Quina pinta que fan!

    ResponElimina
  9. M'encanten, m'encanten, m'encanten! I es que les faves a la catalana, amb la menta, ai quina cosa més bona!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  10. A mi també m'agraden molt, però en menjo poques!! Li he de demanar a ma mare que me'n faci un bon plat, que ella les fa boníssimes i amb una pinta gairebé tan bon com aquestes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!