Un platet ben bo i senzill, i també un altra manera de menjar llegum, ja que diuen que en tindríem que menjar al menys tres cops a la setmana però també saben que és el més difícil de portar a taula normalment o almenys a casa meva. Però de mica en mica i fent-ho de diferents maneres, això ja va introduint-se, i aquesta va ésser un altra forma de posar el llegum a taula, i per cert que les va sorprendre el bo que està
INGREDIENTS
1kg de faves baby ( en el meu cas congelades )
200 gr. de cansalada fresca
2 cebes
1/2 litre de brou ( amb pastilla si cal)
1 gra d’all
1 tomàquet madur
1 vas d’oli
½ vas de vi ranci
1 botifarra negra de la dobla
1 fulla de llorer
una branca de menta
sal i pebre
PREPARACIÓ
Fem bullir 15 minuts les faves, colar i reservar. En una cassola fregirem la cansalada amb l’oli, quant sigui ben rossa afegim la ceba picada i el llorer i ho deixem fer també ros.
Quan està al punt hi tirem el gra d’all i el tomàquet partit en quatre trossos, donem uns tombs i hi tirem el vi ranci, deixant reduir 5 minuts i tirem les faves, la menta picada i el brou, tapem i deixem a foc mitjà uns 10 minuts .Cap al final hi posarem els talls de botifarra perquè es coguin casi sols amb l’escalfor i així no es desfan.
Saps que fa anys que no menjo faves a la catalana? La meva mare les feia boníssimes, molt semblants a aquestes vostres!
ResponEliminaa mi no m'agraden, però l'Yves es menjaria dos plats! jijiji, serveix? petonets guapa i bon cap de setmana
ResponEliminaQuina meravella de plat... M'encanta! Petons i bon cap de setmana!
ResponEliminaTens raó. Costa de menjar-ne faves...pèro aquestes acompanyades amb la botifarra negra deuen estar divines.
ResponEliminaFa dies que tinc ganes de menjar faves, amb aquest apunt que has fet cerc que ja no puc més. Vaig a comprar faves!!
ResponEliminaBona cuina
Gran bella ricetta e presentazione!! Adoro le fave e non vedo l'ora di riuscire a trovarle! Un abbraccio e buonissima domenica
ResponEliminaDesprés de veure el teu plat, avui he fet faves. No són tant guapes com les teves però han quedat força bones, a mi se m'ha desfet una mica la botifarra a l'escalfar-les.
ResponEliminaLes faves a la catalana, un dels meus plats preferits. Quina pinta que fan!
ResponEliminaM'encanten, m'encanten, m'encanten! I es que les faves a la catalana, amb la menta, ai quina cosa més bona!
ResponEliminaMolts petonets.
A mi també m'agraden molt, però en menjo poques!! Li he de demanar a ma mare que me'n faci un bon plat, que ella les fa boníssimes i amb una pinta gairebé tan bon com aquestes!
ResponEliminaPetonets
Sandra