30 de març 2011

PA RÚSTIC




Es veritat això que quan agafes el gust a fer pa no pararies. El primer pa que vaig fer tenia les seves mancances típiques de novell, però era boníssim, és clar el vaig fer jo. ;) 
En canvi aquest ja era més esponjós, més treballat,  és qüestió d’anar fent, que com diuen “ fent i desfent n’aprèn l’aprenent”. El vaig veure per la xarxa,  al bloc "asopaipas” que de pans en té un munt, a lo millor he variat quelcom però la base és la mateixa que ella explica i molt bé per cert.



INGREDIENTS

1a. massa

90 gr. de farina força
5 gr. de llevat  ( del de pasta)
50 gr. d’aigua

2a. massa

500 gr. de farina de força
1 cullera de postres de sal
280 gr. d’aigua



PREPARACIÓ


En un bol barregem tots els ingredients de la primera massa, fent una bola i deixar-la dins del bol tapat amb paper film tota la nit.

L’endemà barregem tots els ingredients de la 2a. massa hi posem la 1a, anem amassant durant uns 10 minuts la massa i la deixem reposar en un bol tapada amb paper fil 1 hora, cal que la temperatura ambient sigui superior als 21º C. Quan ha doblat el seu volum la tornem a amassar 5 minuts per traure els gasos i formem una bola que posarem a la safata de forn i  deixarem reposar una altra hora.
Aleshores tindrem el forn escalfat a 250º C amb una safata amb aigua al fons per fer vapor i així la crosta sigui cruixent. Tirarem una mica d’oli i farina per sobre la bola i farem uns talls, posarem al forn, baixant-lo a 200º uns 45 minuts.






8 comentaris:

  1. Un pan muy bueno y sano. No hay nada mejor que el pan recien hecho en casa! Te ha quedado muy bien!

    ResponElimina
  2. Té una pinta espctacular, fer pa a casa és un autèntic vici... llàstima que no tinguem més temps nosaltres, perquè ens encanta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Aquest pa és de professional!!! Mare meva quina pinta!! Amb aquesta crosteta i tan flonjo de dins!

    ResponElimina
  4. Aquest pa fa una pinta boníssima. Fins ara no m'havia atrevit, peró amb la revancha recepta ho veig clar!! El cap de setmana farem pa.
    Moltes gracies

    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  5. uauuuuuuuuuuuuuuuuu! és espectacular aquest pa!!! felicitats

    ResponElimina
  6. Fantàstic pa!!! Res com el fet a casa! Petons

    ResponElimina
  7. Aixó de fer pa es un vici i aquest t'ha quedat molt be.
    Petons.

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!