28 de març 2011

ECLAIRS (THERMOMIX)



Aquests pastissets els faig igual que les lioneses però donant un altra forma i  per variar de les lioneses amb nata i xocolata, doncs vaig pensar amb ells, com no tenia massa força per remenar la pasta choux ho vaig fer amb la Thermomix, però la pasta es fa igual a ma, el que passa que vol molt  de remenar.


 

INGREDIENTS


250 gr. d’aigua
100 gr. de mantega o margarina
½ culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
4 ous grossos
160 gr. de farina
250 gr. nata per muntar


PREPARACIÓ


Posarem l’aigua, la mantega, el sucre i la sal al vas i programarem 5 minuts temperatura 100º velocitat 1, quan acabi tirarem la farina de cop i programarem 15 segons a velocitat 4. Traurem el vas de la màquina i ho deixarem refredar una mica, mentrestant batrem els ous en un plat. Quant es tèbia la massa, la tornem a posar a la màquina a velocitat 4 i anar tirant els ous a poc a poc. Traurem la massa i  la posarem en una mànega pastissera i deixarem reposar uns 15 minuts, passat el temps en una placa de forn amb paper de coure o sucada amb mantega i farina anirem fent muntets allargats  amb la pasta, que quedin separats. Ho posarem al forn escalfat a 200º uns 20 minuts.
Mentre muntarem la nata i la passem a la manega, i un cop llestos els eclairs els deixarem refredar i obrirem per posar-hi la nata i tirar per sobre sucre llustre, també es podria posar per sobre unes tires de xocolata fossa.



12 comentaris:

  1. Jo també en preparo i des de que tinc la TMX la cosa varia un munt. No fa tanta mandra, perquè a mà costa molt de remenar.
    Ja me'ls veig farcits d'una trufa amb molt gust de xocolata amarga. Boníssims.....

    ResponElimina
  2. Sempre he tingut pànic de preparar aquest tipues de masses... Fan una cara! A veure si amb aquesta recepta em poso les piles...Haha!
    Petonets!!

    ResponElimina
  3. A mi tot el que sembli una lionesa m'agrada!

    ResponElimina
  4. Un pastissets deliciosos!!! i t'han quedat més que xulos!!! m'encanten!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  5. Que bons!! jo com la Mòniac, tot el que recordi a una lionesa serà ben vingut!!

    ResponElimina
  6. Que macos han quedat!! Són boníssims !! Petonets

    ResponElimina
  7. Maaaare meva! Quina pinta! Jo me'n quedo uns quants, perquè com les xiquetes d'aquí dalt les lioneses de nata em xiflen!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Dios mio, que cosa más rica.
    Me encantan, si empiezo no puedo parar de comerlos.
    Besos

    ResponElimina
  9. Hace más de un año que no los hice. Me pondré la pronto, con la receta que a todos nos encantan. Te han quedado de cine!

    ResponElimina
  10. M'encanten les lioneses, farcides de nata, crema xocolata... del que sigui!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!