21 de maig 2012

LLONGANISSA 'ESPARRACADA' AMB ESCALIVADA





Un plat senzill i potser humil, però no per això deixa de ser molt bo, i que no costa res de fer i et pot ajudar en algun soparet d’aquest d’estiu, que no vols treballar gaire però vols un plat  per compartir amb amics i rialles.
La llonganissa o botifarra crua en algunes contrades, (això dels embotits és un embolic al nostre país), la podem fer a la planxa , però si disposem d’una barbacoa encara millor i l’escalivada la pots tenir feta un dia abans.
Aquí explico l'escalivada al forn, però si podem fer unes bones brases per coure, els pebrots i albergínies i la llonganissa... millor que millor!!!.. com la brasa no hi ha res!!!  ;).
 

INGREDIENTS

1 Kg de llonganissa ( botifarra) millor amb pebre
2 pebrots vermells
2 albergínies
oli d’oliva
sal
2 grans d’all

PREPARACIÓ

Escalfem el forn a 200 ºC, untem els pebrot i albergínies amb oli, les posem en una safata de forn i quan aquest és calent posem a dins la safata i deixem fer uns 20 minuts, comprovem si ja està fet tocant amb una cullera o ganivet mirant si es tou. Quan és fet, ho enretirem i emboliquem cada peça amb paper de diari a fi que suï i es pugui pelar millor un cop fred.
Un cop pelades les fem a tires, i les passem 5 minuts per la paella amb els alls laminats i una mica de sal i reservem. Ara obrirem els talls de llonganissa per una banda i l’aplanem posem sobre la planxa ben calenta amb un rajolí d’oli i deixem coure fins que sigui torradeta.












4 comentaris:

  1. Quina gana m'ha entrat bonísim...petons

    ResponElimina
  2. Una receta para mi, especial y RIQUISIMA, si puedes hacer los pimientos en barbacoa o fuego de leña, umm, ni te cuento.

    ResponElimina
  3. Un plat molt bo, que no per senzill deixa de ser bo
    Petons

    ResponElimina
  4. Un plat molt nostrat, i si pot ser a la brasa millor que millor!
    petonets

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!