Un altra manera de fer el bacallà, aquest
peix que durant tant de temps va ser l’únic que es veia a les cuines i taules
del interior del país, perquè la conserva en sal el feia apte per viatjar i
guardar. Ara ja el podem trobar fresc, inclòs tallat a lloms a quasi totes les
peixateries.
Però bé, a mi m’agrada més amb aquell punt
de sal que queda encara que sigui ben dessalat, de totes maneres aquesta
recepta es pot fer amb les dos variants. Hi he posat pebrot a sota però si no
us agrada no cal ficar-hi res.
INGREDIENTS
Un tall de llom de bacallà dessalat per persona (si és petit dos )
Farina
Oli d’oliva
1 gra d’all
1 ou
1 polsim de sal
pebrots del piquillo envasat
PREPARACIÓ
En una paella posarem un got d’oli d’oliva a
escalfar, mentre passarem els talls de bacallà per farina i quan l’oli sigui
calent els anirem fregint 2 minuts per banda i retirem sobre un plat amb paper
de cuina per retirar l’oli sobrant.
Ara farem l’all i oli posant al vas de la batedora
1 gra d’all, 1 ou sencer, un polsim de sal, posem el braç de la batedora i
cobrim d’oli d’oliva la part baixa d’aquest i a velocitat mitjana batem sense
moure el peu uns 10 segons, acte seguit comencem a moure el braç de dalt a baix
al mateix temps que anem tirant oli en rajolí fins que ens quedi ben espès.
En una cassoleta o safata de forn posarem al fons
uns 4 pebrots del piquillo, a sobre d’ells, el llom de bacallà i ho cobrim amb
l’all i oli. Posarem sota el grill del forn que tindrem ben calent 3 minuts
perquè es gratini. Veureu que l’all i oli puja i queda de un color torrat.
P.D. com heu vist, no he posat sal al bacallà
perquè al dessalar ha quedat al punt de sal pel nostre gust, però si és fresc s’hi
fica una mica de sal a cada tall.
QUE BO...M'AGRADA LA COMBINACIÓ AMB EL PEBROT...PETONS
ResponEliminaummm... fa molt temps que no en faig.
ResponEliminaPotser m'animo i el faig demà per dinar.
Una recepta clàssica de la que no em cansaria mai!! Bona, bona... petons
ResponEliminaQueda molt bo gratinat amb l'all-i-oli.
ResponEliminaPetons.
fàcil de fer i boniiisim
ResponEliminaAquesta es una gran recepta per a cuina el bacallà!
ResponEliminaUna recepta molt bona i en format individual, encara és millor
ResponElimina¡Que rico con el alioli! Yo también los he puesto hoy, pero los pimientos rellenos. Me gusta tu blog, así que me quedo para seguir mirando tus recetas. Petons.
ResponEliminaés una manera senzilla de cuinar el bacallà, i queda taaaaan bo!
ResponEliminapetonets
Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!!! Ens agrada que us hagi agradat!!!
ResponElimina:)
Uhmmm!!! Una recepta ben senzilla i deliciosa!!!
ResponElimina