18 de maig 2012

BACALLÀ GRATINAT A L'ALL I OLI





Un altra manera de fer el bacallà, aquest peix que durant tant de temps va ser l’únic que es veia a les cuines i taules del interior del país, perquè la conserva en sal el feia apte per viatjar i guardar. Ara ja el podem trobar fresc, inclòs tallat a lloms a quasi totes les peixateries.
Però bé, a mi m’agrada més amb aquell punt de sal que queda encara que sigui ben dessalat, de totes maneres aquesta recepta es pot fer amb les dos variants. Hi he posat pebrot a sota però si no us agrada no cal ficar-hi res.


INGREDIENTS

Un tall de llom de bacallà dessalat per persona (si és petit dos )
Farina
Oli d’oliva
1 gra d’all
1 ou
1 polsim de sal
pebrots del piquillo envasat


PREPARACIÓ

En una paella posarem un got d’oli d’oliva a escalfar, mentre passarem els talls de bacallà per farina i quan l’oli sigui calent els anirem fregint 2 minuts per banda i retirem sobre un plat amb paper de cuina per retirar l’oli sobrant.
Ara farem l’all i oli posant al vas de la batedora 1 gra d’all, 1 ou sencer, un polsim de sal, posem el braç de la batedora i cobrim d’oli d’oliva la part baixa d’aquest i a velocitat mitjana batem sense moure el peu uns 10 segons, acte seguit comencem a moure el braç de dalt a baix al mateix temps que anem tirant oli en rajolí fins que ens quedi ben espès.
En una cassoleta o safata de forn posarem al fons uns 4 pebrots del piquillo, a sobre d’ells, el llom de bacallà i ho cobrim amb l’all i oli. Posarem sota el grill del forn que tindrem ben calent 3 minuts perquè es gratini. Veureu que l’all i oli puja i queda de un color torrat.



P.D. com heu vist, no he posat sal al bacallà perquè al dessalar ha quedat al punt de sal pel nostre gust, però si és fresc s’hi fica una mica de sal a cada tall.





11 comentaris:

  1. QUE BO...M'AGRADA LA COMBINACIÓ AMB EL PEBROT...PETONS

    ResponElimina
  2. ummm... fa molt temps que no en faig.
    Potser m'animo i el faig demà per dinar.

    ResponElimina
  3. Una recepta clàssica de la que no em cansaria mai!! Bona, bona... petons

    ResponElimina
  4. Queda molt bo gratinat amb l'all-i-oli.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Aquesta es una gran recepta per a cuina el bacallà!

    ResponElimina
  6. Una recepta molt bona i en format individual, encara és millor

    ResponElimina
  7. ¡Que rico con el alioli! Yo también los he puesto hoy, pero los pimientos rellenos. Me gusta tu blog, así que me quedo para seguir mirando tus recetas. Petons.

    ResponElimina
  8. és una manera senzilla de cuinar el bacallà, i queda taaaaan bo!
    petonets

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!!! Ens agrada que us hagi agradat!!!

    :)

    ResponElimina
  10. Uhmmm!!! Una recepta ben senzilla i deliciosa!!!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!