Ja sé que fa dies d'aixó: Pel dia de la calçotada vaig decidir portar
aquest braç, perquè tot i ser un pastís que com a postres podria resultar pesat,
aquest no m’ho va semblar quan el vaig veure en una revista de cuina i així va
ser.
Al portar les maduixes és molt fi, a la par
que refrescant. No deixa de ser un braç de gitano normal i corrent només que hi
porta la maduixa i això el fa mes lleuger al paladar.
INGREDIENTS
4 ous
125 gr de farina
125 gr de sucre
1 culleradeta de llevat
½ kg de maduixes
½ litre de nata per muntar
PREPARACIÓ
Farem el pa de pessic pel braç, primer de tot,
separant les clares dels rovells. Les clares les muntem a punt de neu i les
reservem, seguidament barregem els rovells amb el sucre ben batut fins que blanquegi
i afegim la farina amb el llevat tot passat per un colador a fi de que no hi
hagi grumolls. Quan tot això esta ben barrejat, s’incorporen les clares muntades
suaument perquè no baixin.
Escalfarem el forn a 180ºC i en una safata hi
posarem paper de forn i hi tirarem per sobre la pasta fins que sigui ben plana
amb una altura de ½ cm que quedi com una planxa, i ho posem al forn calent uns
15 minuts controlant.
Mentre tallarem les maduixes a trossos ben petits
reservant algunes per decorar i reservem, desprès muntem la nata amb una mica
de sucre i la barregem amb els trossos petits de maduixa,
Quan ja és fet traiem el pa de pessic del forn i el
bolquem en un drap humit retirant el paper de forn, i ajudants amb el drap l’anem
cargolant i el deixem refredar.
Un cop fred el descargolem i l’untem amb la nata i
maduixes i tornem a cargolar. Per sobre, l’adornem amb maduixes laminades i
sucre morè.
Delicioso, te ha quedado fantástico.
ResponEliminaBesos
Mira que no sóc gaire de braç de gitano però amb aquestes maduixetes hi faria una bona queixalada! Va quedar-te preciós!
ResponEliminaoh que bo !!!!
ResponEliminafins i tot per esmorçar me'l menjaria.
La idea es deu poder extrapolar a altres fruites....
Molt bon invent...
Pesat? ves que no repeteixi tres vegades!!!!
ResponEliminapetonets
Aquests postres m'anirien de primera aquest cap de setmana, que és Festa Major al poble.
ResponEliminaNo sé si en sabre tant com tu però potser m'animo a provar-ho.
Que bo!!! amb les maduixes queda genial!!!!I més molt vistós...
ResponEliminaPetonets