Un plat senzill i potser humil, però no per
això deixa de ser molt bo, i que no costa res de fer i et pot ajudar en algun
soparet d’aquest d’estiu, que no vols treballar gaire però vols un plat per
compartir amb amics i rialles.
La llonganissa o botifarra crua en algunes
contrades, (això dels embotits és un embolic al nostre país), la podem fer a la
planxa , però si disposem d’una barbacoa encara millor i l’escalivada la pots
tenir feta un dia abans.
Aquí explico l'escalivada al forn, però si podem fer unes bones brases per coure, els pebrots i albergínies i la llonganissa... millor que millor!!!.. com la brasa no hi ha res!!! ;).
INGREDIENTS
1 Kg de llonganissa ( botifarra) millor amb pebre
2 pebrots vermells
2 albergínies
oli d’oliva
sal
2 grans d’all
PREPARACIÓ
Escalfem el forn a 200 ºC, untem els pebrot i albergínies
amb oli, les posem en una safata de forn i quan aquest és calent posem a dins
la safata i deixem fer uns 20 minuts, comprovem si ja està fet tocant amb una
cullera o ganivet mirant si es tou. Quan és fet, ho enretirem i emboliquem cada
peça amb paper de diari a fi que suï i es pugui pelar millor un cop fred.
Un cop pelades les fem a tires, i les passem 5
minuts per la paella amb els alls laminats i una mica de sal i reservem. Ara obrirem els talls de llonganissa per una banda
i l’aplanem posem sobre la planxa ben calenta amb un rajolí d’oli i deixem
coure fins que sigui torradeta.
Quina gana m'ha entrat bonísim...petons
ResponEliminaUna receta para mi, especial y RIQUISIMA, si puedes hacer los pimientos en barbacoa o fuego de leña, umm, ni te cuento.
ResponEliminaUn plat molt bo, que no per senzill deixa de ser bo
ResponEliminaPetons
Un plat molt nostrat, i si pot ser a la brasa millor que millor!
ResponEliminapetonets