Pel dinar de la mona d’aquest any vàrem
decidir de canviar la carn a la brasa de cada any i fer quelcom diferent ja que
també es bo d’anar canviant.
Com el lloc on anem tenim oportunitat de
cuinar, doncs vàrem decidir de fer la cassola de tros, ja que algú encara no
l’havia provat, i els que si, els hi havia agradat molt. No cal dir que aquest
guisat tan nostre de les contrades lleidatanes és realment molt bo, encara que
només per menjar de tant en tant, ja que com podeu veure també es força
contundent.
INGREDIENTS ( 8 persones )
1 conill trossejat petit
1 kg de cargols vinyals nets
200 gr de cansalada del coll
250 gr de llonganissa crua
300 gr de botifarra negra
400 gr de costella de porc
tallada petita
6 alls
3 cebes figueres
1 pebrot vermell
2 pebrots verds
5 tomàquets madurs mitjans
6 patates mitjanes
1 kg d’espinacs nets i bullits
1 vas de vi blanc
½ litre d’aigua
bitxo
1 vas d’oli d’oliva
PREPARACIÓ
Primer que tot anirem coent en una cassola amb
l’oli tot el tall salat i pebrat, menys la botifarra negra, fins que sigui cuit
i amb coloret i ho retirem.
En el mateix oli comencem a afegir la ceba, els
pebrot i els alls tot tallat ben petit, passat uns 5 minuts i afegim el bitxo (això
al gust, jo només hi vaig ficar la meitat), quan vegem que està quasi fet,
afegim el tomàquet també tallat petit i deixem fer 5 minuts més, seguidament hi
tirem el vi, i quan l’alcohol s’ha esbravat
tirem les patates esmicolades, els caragols, els espinacs i l’aigua,
rectificarem de sal i deixarem coure fins que la patata sigui cuita.
Aleshores hi posarem la botifarra negra a trossos
deixem 2 minuts, tanquem el foc i tapem.
És millor deixar-la feta una bona estona abans de
menjar, inclòs un dia per l’altre també és molt bona.
Potser sí que és contundent, però m'encanta fer excepcions de tant en tant... he he. El conill que hi has inclòs m'encanta, amb les costelletes, i la botifarra! Que bé que ho vau passar, noi! Petons
ResponEliminaA casa de tant en tant també ens agraden els plats amb força, aquest n'és un exemple perfecte!
ResponEliminaAquest plat el fa en alguna celebració ma mare, que és de Linyola. De fet ara fa molt que no en mengem, li hauré de reclamar!!!
ResponEliminapetonets
Aquesta cassola es fa molt al meu poble!!! Es la meva preferida! T'ha quedat perfecta! Petons
ResponElimina