A vegades tens la idea principal d’un plat, però falta l’acompanyament d’aquest, i que siguin sovint coses força senzilles, en aquell moment no et venent al cap.
Aquí deixaré dos formes de presentar les tomàquets per acompanyar una amanida, que no sigui enmig d’aquesta i unes verdures saludables i molt bones per acompanyar les carns i peixos a la planxa.
TOMÀQUETS FARCITS DE TONYINA
INGREDIENTS
Tomàquets madurs forts i grossos
Tonyina de llauna al natural
1 gra d’all
unes fulles d’alfàbrega
pebrot vermell de llauna
PREPARACIÓ
Agafarem els tomàquets i els partirem per la meitat i els buidem amb compte amb una cullereta, els posem boca terrosa perquè s’escorri l’aigua.
Mentrestant, en un plat aixafarem la tonyina i barregem amb l’all tallat molt petit, amb aquest farcit omplirem els tomàquets prèviament salats i amb un rajolí d’oli, i els cobrirem amb un tros de pebrot vermell i una fulla d’alfàbrega.
TOMÀQUETS FARCITS DE SARDINA
El procediment amb els tomàquets es el mateix d’abans, i el farcit es amb sardina de llauna aixafada i coberts amb ou dur esmicolat.
VERDURES A LA PLANXA
INGREDIENTS
Carabassó
Pebrot verd fi
Espàrrecs verds
Ect….
PREPARACIÓ
Partim el carabassó a làmines fines, trossegem els espàrrecs per treure la part de baix més dura. Junt amb els pebrots, ho posem en un plat i hi tirem un rajolí d’oli per sobre per sucar-les i els posem sobre la planxa ben calenta. Anar traient a mesura que es veu fet.
Al moment de servir tirar-hi una mica de sal Maldon.
Uns acompanyaments molt mediterranis i ben bons! petons
ResponEliminaEm quedo amb qualsevol dels tres. El color que tenen fan que els plats semblin més llaugers i, evidentment, més saludables. Boníssim!
ResponEliminaPetonets!
Felicidades por los acompañamientos, que sirven tanto para carnes como para pescados.
ResponEliminaGracias por las recetas. Un saludo.
tens raó de vegades et queda el plat buit ...
ResponEliminapetonets
Un acompanyament genial per a qualsevol plat, ara em quedo amb les verduretes a la planxa! ;)
ResponEliminaPetonets
Sandra
M'agraden molt les idees que dones, les ben aprofitaré!
ResponEliminaMuy buenas todas estas recetas de verduras. ¡Me las apunto!
ResponElimina