El dia l’aniversari del Pere i com es normal l’havíem de celebrar una mica, i em vaig decidir a fer un pastís. Pensant que faria, s’em va ocórrer que li encanta el tortell de pasta de full, bé qualsevol cosa amb pasta de full. Sempre el faig amb nata, però aquest cop volia variar i vaig pensar en un que havia vist a "LA CUINA DE CASA", i que em va semblar una mica mes lleuger. Realment boníssim!
INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full rodona refrigerada
4 iogurts naturals ( jo descremats )
100 g de sucre
4 fulles de gelatina
200 g nata per muntar
PREPARACIÓ
Primer preparem el farcit de iogurt perquè ha de quatllar almenys 2 hores a la nevera.
Posarem en remull en aigua freda les fulles de gelatina perquè s’estovin.
En un bol barregem els iogurts amb el sucre i agafem una tassa d’aquest i ho escalfem una mica per dissoldre a dins les fulles de gelatina escorregudes i fora del foc, afegir-ho a la resta de iogurt i sucre.
Muntem la nata i l’afegim als iogurts a poc a poc i de sota cap a dalt, per tant que no baixi i cap a la nevera perquè qualli.
Escalfem el forn a 200º C.
Agafarem la pasta de full i li farem un forat al mig d’uns 18 cm de diàmetre, la posarem en una placa de forn i cap a coure uns 25 minuts o fins que vegem que es daurada.
Quan és fred ho tallem per el mig, a la part de sota la farcim amb el mousse de iogurt i tapem amb l’altra part, tirant per sobre sucre glas ( la Gemma i tira xocolata blanca fossa).
Segur que era més bo que amb nata!!! La mousse de iogurt és un vici... t'ha quedat esplèndit. Ptó
ResponEliminaQue bo!!! m'agraden molt els tortells, i aquest amb aquesta mousse ha de ser genial i potser menys pesat que amb nata no???
ResponEliminapetons
Quina bona pinta! Si sembla de pastisseri...
ResponEliminaVaig a tafanejar una mica més pel teu bloc, crec que és el primer com que hi entro.
I moltes felicitats al Pere!!!
Fins aviat!
Anna
Totell i amb mousse deu ser fantàstic.
ResponEliminaGenial, tant amb xocolata blanca com ensucret. Un farcit diferent i boníssim per un tortell!
ResponEliminaAquest farcit de iogurt l'he fet més d'un cop, queda boníssim i molt més lleger que el típic farcit de nata ;)
ResponEliminaVeramente eccezionale, complimenti! Ti ho trovato oggi e ti seguo subito. Saluti da una siciliana a Roma, Italia!
ResponElimina