9 de nov. 2011

PANETS DE PA RÚSTIC (THERMOMIX)



Això de fer pa enganxa de veritat, el primer pa que vaig fer ja el vaig presentar i ara va el segon que he fet amb Thermomix, bé el que fa la màquina és amassar i barrejar, però quasi diria que m’ho vaig passar més bé fent-ho a mà. És tot un exercici de modelatge, ens dèu recordar la plastilina de la infantesa o no sé, però m’enganxa. Aquests panets van sortir boníssims amb un regust a oli, i el que és millor, és que és conserven en una bossa de cotó ben bé 3 dies ben tous. La manera de fer-ho, la vaig trobar a “ La Panderia de  Carmela”, què si hi doneu un tomb, està ple de pans i ben explicat.


INGREDIENTS

400 grs de farina de força
70 grs d’oli d’oliva
1 cullerada de sal
220 grs d’aigua
30 grs de llevat fresc



PREPARACIÓ


Posarem al vas de la Thermomix l’aigua, l’oli i el llevat esmicolat, programem a 30 segons 37º velocitat 2, afegim la farina i la sal programem 1 minut velocitat espiga.
La massa queda enganxosa però amb les mans sucades d’oli la traiem i la posem en una bossa de plàstic, tanquem i guardem a la nevera 30 minuts.
Passat aquest temps, tirarem farina per sobre el marbre de la cuina i l’hi donarem a la massa forma de cilindre, el tallarem a trossets per fer els panets de la mida que us sembli  (sempre amb les mans sucades) donem una forma rodona tirant les vores de la bola cap a dins el seu centre, així queda rodonet i s’esponja la massa, ho posarem a la safata de forn i taparem amb un drap  perquè pugi la massa durant 30 minuts.
Quan va pujar,  jo els vaig pintar amb una mica d’oli i un polsim de farina perquè fos mes rústic, però això es aportació meva, posem el forn escalfat prèviament a 180ºC un 20 minuts (evidentment,  depenent del forn), sempre amb un recipient amb aigua a la base del forn perquè faci vapor i així quedi cruixent.



3 comentaris:

  1. El pa és una de les meves passions a la cuina. M'encanta amassar amb les mans, però de tant en tant tenir una ajuda mecànica va perfecte. Aquests panets tenen una pnta excel·lent, sobretot xucat amb tomàquet i el pernil. Mmm! Se'm fa la boca aigua.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Un entrepà deliciós!!! M'encanta el pa rústic...
    Petonets

    ResponElimina
  3. Un entrepà boníssim! I dius que amt termomix és més avorrit? Doncs el farem a mà, per força perquè jo no en tinc. Amb pernil i tomàquet no té igual! Petons

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!