15 de nov. 2011

PA DE PERNIL I TOMÀQUET SEC




Volia fer un pa especial per participar a la recepta del 15 que promouen “ELS FOGONS DE LA BORDETA"  i “XOCOLATA DESFETA”, com què estic ficada al repte de fer pa, he volgut adherir-me, encara que fa poc ja vaig publicar un pa (Thermomix), però aquest volia que fos més treballat, l’ocasió que s’ho val.
Molt treballat no ho és, però el gust és esplèndid, només un raig d’oli i un tros de formatge i ja no cal res més. La textura caldrà treballar-la, és un pèl tou, però us dic que els gustos dels ingredients fantàstics. Us recomano que ho proveu.



INGREDIENTS

500 gr  de farina de força
300 gr d’aigua
60 gr d’oli d’oliva
2 culleretes de cafè de sal
1 sobre de llevat de pa liofilitzat
50 gr de tomàquet sec macerat en oli
50 gr de pernil salat en talls prims





PREPARACIÓ

Primer de tot tallarem els tomàquets a trossos petits, posarem el pernil entre dos papers de forn en un plat i un altre a sobre perquè faci pressió, posarem el pernil al microones 5 minuts per a què  s’assequi, i així l’esmicolarem.



En un bol, posarem la farina i el llevat, remenant amb una cullera de fusta, tot seguit hi tirem l’oli, el tomàquet i el pernil, barregem i tirem la sal i l’aigua i amassem amb la cullera i desprès amb les mans, el tirem sobre el taulell i amassem uns 5 minuts, amb moviments cap al costat i fent plecs sobre la pròpia massa, acabem fent una bola i ficant-la al bol tapada amb plàstic de cuina fins que dobli el volum, una hora més o menys.

Passat aquest temps la deixem caure al taulell enfarinat i amassem amb estiraments però només un moment, fem les porcions que vulguem i posem a la safata de forn fent uns talls a sobre, cobrim amb un drap i deixem que torni a pujar.

Tindrem el forn escalfat a 200 ºC amb una safata amb aigua perquè faci vapor, e introduïm el pa, una mica espolsat de farina i aigua,  durant 40 minuts, els últims dos minuts he ficat el grill perquè agafes color, ja que el meu forn no sempre en dona.


15 comentaris:

  1. Que gustós que ha de ser aquest pa!! Ja no fa falta posar-hi res més :)
    M'emporto la recepta. Petons

    ResponElimina
  2. Este pan tiene que ser delicioso. Que pinta tiene mas rica y esponjosa. Me encantaría seguro.
    bsts. maite

    ResponElimina
  3. Quin fart de posar-nos les botes amb tantes receptes de pans tant i tant bons!!! m'encanta la teva proposta
    Un petonàs

    ResponElimina
  4. quina panets més bons!!! són perfectes. <Molts petonets

    ResponElimina
  5. Gràcies noiesss!!!!!!
    Estem molt contentes de com ha quedat aquest pa!!!
    :)
    Petonets i records a totes!!!

    ResponElimina
  6. Oooh, oh!! El sabor ha de ser un espectacle, quina delícia! Uns panets genials!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Aquest pa sí que m'agrada, que ja ve llest per menjar! Haha! Molt i molt bo. Apuntat queda.
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta que fan ls panets, sols ja han d'estar bons!
    Petons

    Rosa Maria

    ResponElimina
  9. Ohhhh!!!! quin pà més sabrós!!! així en peces individuals, una delicia.. Petons,

    ResponElimina
  10. Seguro que están deliciosos! que buenos mmmm
    Besitos

    ResponElimina
  11. Mnnnn quina bona pinta, a nosaltres ens agrada molt aquest pa!

    ResponElimina
  12. Estos panes tienen que estar deliciosos. Acabo de descubrir tu blog, he dado un paseo por el, me gusta lo que publicas, con tu permiso me quedo de seguidor.
    Saludos

    ResponElimina
  13. Holaaaa!!! Me encanta el blog, no lo conocía. Gracias por haceros seguidores míos. Así pude llegar hasta aquí. Veo que tenéis unos panes a cual más ricos!!! Me encanta el pan (más valía que me gustara un poco menos, mi cintura lo agradecería, jejeje)Me quedo. Besinos.

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!