29 d’oct. 2012

TINGA DE POLLO



Per la Consuelo




Des de Mèxic ens ha arribat aquesta recepta de la Consuelo… Ens ha fet molta il·lusió, així que esperem que us agradi!.
Per mi, la nostra cuina mediterrània és de les millors, però sempre ens ha agradat publicar cuines d’altres països i d'altres cultures, ens enriqueix i és genial poder compartir-ho.
Per cert!, la publiquem tal qual ens l’ha enviat, sense traducció.


INGREDIENTS

1 kg. y 1/2 de pollo (pechuga)
6 cebollas
10 ajos
6 tomates
1 lata de chile Chipotle
1 crema Lala (crema de llet)
1 paquete de tortillas Charras o fritas


PREPARACIÓ

Hervir 1 kg. y 1/2 de pechuga de pollo, a fuego medio/alto durante 2 horas aprox., con un poco más de la mitad de la olla con agua. Hervir con 1/2 cebolla partida en 4 partes y 4-5 ajos.
Cuando la carne esté hecha, desmenuzar la pechuga y cortar 5 cebollas a rodajas.
Calentar un poquito de aceite en una paella y hehar la cebolla con las rodajas separadas e ir cociendo a fuego medio/bajo. Tapar. Triturar 6 tomates, un poco de cebolla y 5 ajos con el chile chipotle con ¾ partes de un vaso lleno de caldo de pollo restante.
Cuando la cebolla esté hecha (blanca, no quemada), se tira la anterior mezcla y removiendo de va tirando la carne también.
Salar y esperar que hierva todo junto durante unos 10’ a fuego lento y tapado.
Servir con crema y tortillas fritas en abundante aceite y posteriormente escurridas.




5 comentaris:

  1. Hummm, aixó m'agrada molt a mi...Això ha d'estar bonisim....mmmmm
    I a més está ben presentat!

    ResponElimina
  2. Quina bona idea, una recepta mexicana per menjar pollastre d'una altra manera. M'agrada com queda!

    ResponElimina
  3. tens raó, la nostra cuina mediterrània no ha d'envejar res a la resta. Però de tant en tant també ens agrada tastar plats nous!!
    petonets

    ResponElimina
  4. M'agrado molt el menjar mexicà i aquesta tinga té una pinta deliciosa!!!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!