5 d’oct. 2012

BRAÇ DE GITANO AMB NATA




 


El clàssic pastis que abans treien a totes les cases el dia de festa major. Les mestresses rivalitzaven qui el feia més gros i més ben farcit, i totes tenien el seu secret en fer-lo. Jo crec que l’he fet més senzill i no quedaria en gaire bona posició amb la resta de mestresses!!! ;), però era per llepar-se’n els dits!!!!

INGREDIENTS

4 ous
125 gr de farina
125 gr de sucre
1 cullera de postres de llevat
500 ml de nata per muntar
100 gr de sucre per la nata
sucre glaç
xocolata de postres per desfer


PREPARACIÓ

Separem les clares dels rovells i els batem amb el sucre, batre’l fins que blanquegi; per una altra part muntem les clares a punt de neu i reservem. A la barreja de rovells i sucre, hi incorporem la farina i el llevat passat per un colador fi i ho barregem bé, i hi anem  incorporant les clares a poc a poc perquè no baixin massa.
Escalfem el forn a 180º i mentre posem paper de forn en una safata a fi que no s’enganxi la massa i hi tirem la barreja de farina, procurant que quedi ben estesa per tota la safata. Introduïm al forn uns 15 o 20 minuts, controlant amb un escuradents que quan surti net ja es pot enretirar.
Tindrem un drap humit estès i bolcàrem el pa de pessic a sobre enretirant el paper de forn i ajudats pel drap el cargolem i deixem refredar.
Mentrestant muntarem la nata amb el seu sucre, seguidament desenrotllem el pa de pessic, el farcim amb la nata i l’enrotllem sense el drap, tallem una mica les puntes perquè quedi igualat i decorem amb el sucre glaç i una mica de xocolata de cobertura desfeta fent dibuixos o ..... , aquí si que ja s’ha de deixar anar la imaginació.....




9 comentaris:

  1. T'ha quedat preciòs i bonissim! Jo encara no n'he fet mai i ja en tinc ganes de provar com em sortirà... Petons

    ResponElimina
  2. El que em costa més del braç de gitano és la genovesa... a veure si m'hi atreveixo! El teu pastís fa molt de goig! Petons

    ResponElimina
  3. Doncs ja saps Roser... a provar-lo de fer!, ja veus que la recepta és ben facileta!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Mestressa t'ha quedat estupendu!!!! Jo sóc més de crema, però no li faria pas un lleig!!
    petonets

    ResponElimina
  5. gràcies noies!!!!
    A veure si us animeu a provar-lo!!!!

    Petonets

    ResponElimina
  6. Hola guapa tu

    Aquest tipus de postres está entre els preferits de casa, just demá tenim un sopar de Sant Francesc, i en faré segurament, si no cambio d´ideia al darrer molt, però de crema, doncs ni han persones que venen a sopar que no els i senta be la nata,....

    El teu está de SUper 10

    mil eptonets dolços, Susanna

    ResponElimina
  7. Quin braç de gitano més maco, de festa major!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Té molt bona pinta aquest braç de gitano!
    Sembla ben bé que sigui comprat en una pastisseria!!
    ptns!!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!