26 d’oct. 2012

PASTÍS DE FORMATGE II







Els pastissos de formatge m’encanten i ja n’he fet uns quants, però així sense cocció i fresc no ho havia provat mai.  Vaig anar buscant per la xarxa i  anava agafant coses d’aquí i d’allà triant el que més ens agrada i entre una cosa i una altra, un pastís "inventat". Si voleu, també podeu consultar una altra recepta de pastís de formatge feta per la iaia Montse, boníssima i totalment diferent a aquesta!!!.
Aquí hi ha la combinació de dos ingredients que ens agraden força, melmelada de gerds i formatge, alhora que resulta un pastís suau, refrescant i el més important, senzill de fer.
Si tenim convidats, és millor fer-la el dia abans. 



INGREDIENTS


1 rotlle de galetes Maria
80 gr. de mantega
1 terrina de formatge Mascarpone
3 ous
200 ml. de nata
300 ml. de llet
150 gr. de sucre
2 sobres de quallada Royal
250 gr. de melmelada de gerds o fruites del bosc
2 sobres de gelatina en pols incolora
200 ml. d’aigua


PREPARACIÓ

Trencarem les galetes ben fines, (amb la Thermomix o amb la batedora o amb la ma de morter), quan son ben fines, es barregen amb la mantega una mica desfeta al microones, quedarà tot ben ajuntat com una pasta i amb això folrarem el fons d’un motlle de pastís (desmuntable), prèviament cobert amb paper de forn perquè desprès ens és més fàcil treure’l, i ho reservem a la nevera.
Per fer el farcit,  posarem en un cassó: el formatge, la nata, la llet, el sucre i els sobres de quallada, ho barregem ben barrejat i ho posem al foc que arrenqui el bull i remenant-ho durant 5 minuts, passat aquest temps ho traiem del foc i deixem refredar. Bolquem el farcit sobre la base de galetes amb cura i posem a la nevera almenys 2 hores.
Ara agafarem l’aigua i la barregem amb la melmelada fins que quedi homogeni i aboquem els dos sobres de gelatina, barregem  i posem al foc, quan arrenqui el bull retirem, deixem refredar i ho tirem sobre el farcit de formatge i a la nevera fins que sigui quallat.
Millor de un dia per l’altre, també es pot congelar.
 






11 comentaris:

  1. Sembla molt bo! Els mil móns del pastís de formatge!!

    ResponElimina
  2. Segur que don a mnolt bon resultat i és molt fàcil! Petons

    ResponElimina
  3. A mi también me encantan los pasteles de queso, éste se ve delicioso
    Besitos
    Esmeralda

    ResponElimina
  4. Segur que és boníssim! Me'n menjaria un trosset.....

    ResponElimina
  5. Senzill i resultón, sempre és una bona opció ;)

    ResponElimina
  6. Els pastissos de formatge així en fred són molt i molt bons i aquesta fa una fila.....

    ResponElimina
  7. Doncs si que fa molt bona pinta! M'agrada xq els ingredients q utilitzes no son els típics dls pastissos de formatge!
    ptns!!

    ResponElimina
  8. Hola Neus guapa tu

    Soc de les teves, a mi també em torna boixa els pastissos de formatge, anoto la teva formula, quina pinta mortal, humm

    gràcies per compartir-la, mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Noltíssimes gràcies pels vostres comentaris!!!!
    Gràcies!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!