1 d’oct. 2012

FLAM DE MEL I MATÓ (THERMOMIX)







Buscant unes postres en que pogués aprofitar una terrina de mató del Pirineu que tenia, em vaig topar una recepta que hem va semblar fàcil i bona al bloc “MA PETITE BOULANGERIE” i em va semblar tan senzill que el vaig fer. Només puc dir que boníssim!!!.
Unes postres senzilles i espectaculars i ben diferents del que estem acostumats!!!. Proveu-ho i ja ens direu!!!.

INGREDIENTS

Pel flam:

250 g de mató
250 g de llet
200 g de nata de muntar
2 cullerades de mel
1 sobre i 1/2 de quallada Royal

Per decorar:

nous pelades
sucre
1 cullerada d'aigua 


PREPARACIÓ

Posem tots els ingredients del flam junts a la Thermomix i programem 5 minuts, temperatura 90º velocitat 5. Abocarem en motlles individuals i un cop fred ho posarem a la nevera mínim tres hores. Mentre posem el sucre i l’aigua en una paella i quan comenci a canviar de color hi tirem les nous per la meitat i els donem uns cinc o sis tombs pel caramel i retirem a sobre paper de forn ben separades perquè no s’enganxin.
Un cop compactats els flams els desemmotllem i adornem amb una mica de mel i les nous caramel·litzades. 






5 comentaris:

  1. Hola Neus guapa tu

    M´encanta, no coneixia aquesta versió, em permís anoto la formula.

    En Roc a la cuina ha assolit 200.000 visites i estem de sorteig, estaria molt feliç si i vols participar

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. Mmmmmm!! ha de ser boníssim, el farem segur!
    petonets

    ResponElimina
  3. Aquest el faig moltes vegades a l'estiu. És tan senzill!!! En faig diferents versions canviant el mató per formatge mascarpone o tipus philadelphia. Depeén del dia....
    Petons

    ResponElimina
  4. Bona idea.... ho provaré amb mascarpone...

    Petonets

    ResponElimina
  5. em sembla que ja se què faré de postres aquest diumenge... em ve de perles aquest flam! gràcies!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!