29 de juny 2012

COCA DE CEBA I FORMATGE DE CABRA A LA FARIGOLA (THERMOMIX)




Per la revetlla de Sant Joan vaig fer aquesta coca, acompanyada d’una amanida o també és una bona idea per qualsevol dels sopars que  les nits d’estiu acompanyen a preparar per compartir amb amics, en mig de xerrades interminables a la fresca reparadora dels dies calorosos.
La massa es preparada amb Thermomix i es del seu llibre de receptes, però sempre es pot preparar a ma. Aquesta massa te la particularitat de ser com una mica fullada no es tan compacta com la de pa.


INGREDIENTS

Per la pasta

50 g d’oli d’oliva
50 g. De mantega
100 ml d’aigua
1 cullereta de sal
25 g de llevat premsat
300 g de farina normal
1 pessic de sucre


Pel cobriment

3 cebes mitjanes
formatge de cabra amb rotlle
4 tires de cansalada fumada
4 branques de farigola
sal
oli d’oliva



PREPARACIÓ

Preparem la pasta posant l’oli, la mantega, l’aigua i la sal al vas de la màquina i programem 30 segons temperatura 40º velocitat 2. Desprès incorporem el llevat,  la farina i el sucre i barregem  20 segons a velocitat 6.
La traiem del vas i l’estirem ben fina amb el ‘rodillo’  i la posem a la safata del forn prèviament sucada d’oli.
Ara preparem el cobriment posant les cebes tallades a tires en una paella amb 4 cullerades d’oli calent i tirem 1 cullerada d’aigua  i un pessic de sal i la deixem fer a foc baix fins que sigui ben cuita i transparent.
Un cop feta, l’escorrem i la posem sobre la coca juntament amb trossos de cansalada i rodanxes de formatge i tirem per sobre les fulles de farigola.
Escalfem el forn a 200º i un cop calent i posem la coca 20 minuts. També li podem donar un cop de grill si la voleu mes dauradeta.





2 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!