Per la revetlla de Sant Joan vaig fer
aquesta coca, acompanyada d’una amanida o també és una bona idea per qualsevol
dels sopars que les nits d’estiu
acompanyen a preparar per compartir amb amics, en mig de xerrades interminables
a la fresca reparadora dels dies calorosos.
La massa es preparada amb Thermomix i es
del seu llibre de receptes, però sempre es pot preparar a ma. Aquesta massa te
la particularitat de ser com una mica fullada no es tan compacta com la de pa.
INGREDIENTS
Per la pasta
50 g d’oli d’oliva
50 g. De mantega
100 ml d’aigua
1 cullereta de sal
25 g de llevat premsat
300 g de farina normal
1 pessic de sucre
Pel cobriment
3 cebes mitjanes
formatge de cabra amb rotlle
4 tires de cansalada fumada
4 branques de farigola
sal
oli d’oliva
PREPARACIÓ
Preparem la pasta posant l’oli, la mantega, l’aigua
i la sal al vas de la màquina i programem 30 segons temperatura 40º velocitat 2.
Desprès incorporem el llevat, la farina
i el sucre i barregem 20 segons a
velocitat 6.
La traiem del vas i l’estirem ben fina amb el ‘rodillo’ i la posem a la safata del forn prèviament
sucada d’oli.
Ara preparem el cobriment posant les cebes tallades
a tires en una paella amb 4 cullerades d’oli calent i tirem 1 cullerada
d’aigua i un pessic de sal i la deixem
fer a foc baix fins que sigui ben cuita i transparent.
Un cop feta, l’escorrem i la posem sobre la coca
juntament amb trossos de cansalada i rodanxes de formatge i tirem per sobre les
fulles de farigola.
Escalfem el forn a 200º i un cop calent i posem la
coca 20 minuts. També li podem donar un cop de grill si la voleu mes dauradeta.
Una bona idea i boníssima, i tant! per fer una coca salada i dolça alhora! Exquisit. Petons
ResponEliminauna coca, genial
ResponElimina