Aquesta 'empanada' és ideal per les trobades amb
amics o família, un bon entrant o pica pica, és boníssima!!!. Cada vegada que
fem una festa i la Raquel, porta aquesta empanada (i d’altres menjars... que
anirem publicant) a tots ens agrada molt i repetim!!!, i tothom li demana la
recepta, per això la vaig animar a publicar-la!!!.
La veritat és que tot s’ha de dir, la
Raquel és una excel·lent cuinera i li encanta la cuina!, i quelcom que a mi em
sorprèn, és amb la facilitat amb que fa un plat!!!.
INGREDIENTS
MASSA
(pot servir la mateixa que utilitzem per fer pizza o per fer panadons)
1/2 kg de farina de rebosteria
1 tassa de llet o 1/2 iougurt
2 ous
1/4 tassa d’oli d’oliva
1/2 sobre de llevat en pols
1 pessic de sal
1/4 tassa d’oli d’oliva
1/2 sobre de llevat en pols
1 pessic de sal
FARCIT
1 albergínia gran
2 pebrots verds
1/2 pebrot vermell
1 ceba gran
2 tomates grans
2 dents d’alls
1 raig d’oli (no massa)
1 culleradeta de sal (anar provant perquè no quedi massa salat)
pessic de pebre
1 albergínia gran
2 pebrots verds
1/2 pebrot vermell
1 ceba gran
2 tomates grans
2 dents d’alls
1 raig d’oli (no massa)
1 culleradeta de sal (anar provant perquè no quedi massa salat)
pessic de pebre
2 ous durs
2 llaunes de tonyina
PREPARACIÓ
Primer de tot, prepararem
la massa: barrejarem tots els ingredients, tapar-los
amb un drap, i deixar-ho reposar durant 4 hores.
Per preparar el farcit, Picarem tots els
ingredients a daus, (excepte els 2 ous durs i les llaunes de tonyina), posar-ho
en una paella amb el raig d'oli, i la mica de sal a foc mig, a mida que es vagi
fent, si veieu que es queda sec afegir-hi una miqueta d’aigua calenta, l’equivalent
a una taceta de cafè, i quan ja estigui fet afegir-hi el pebre.
Quan la massa ja ha reposat 4 hores, fer-ne 2 boles, una mica més grans que una pilota de tenis, una d’elles servirà per fer la base de la "empanada", i l’altra per fer la tapa (si sobra massa sempre es pot fer servir per fer pizza, panadons...o fins i tot congelar-la); estirar una de les boles de massa (de forma rodona o de forma quadrada), quan ja estigui estirada, punxar la massa amb un escuradents (perquè no pugi), tirarem el farcit trinxat i fregit, els 2 ous durs trinxats i les 2 llaunes de tonyina, després estirarem la segona bola de massa (també s’ha de punxar), i la posem justament a damunt de la base, amb paciència anirem enganxant el revoltant per a que no s’escapi res del farcit. Una vegada enganxat, agafarem un rovell d’ou batut i pinzellarem la "empanada" abans de posar-ho al forn a 200º; quan estigui daurat ja es podrà treure del forn.
Quan la massa ja ha reposat 4 hores, fer-ne 2 boles, una mica més grans que una pilota de tenis, una d’elles servirà per fer la base de la "empanada", i l’altra per fer la tapa (si sobra massa sempre es pot fer servir per fer pizza, panadons...o fins i tot congelar-la); estirar una de les boles de massa (de forma rodona o de forma quadrada), quan ja estigui estirada, punxar la massa amb un escuradents (perquè no pugi), tirarem el farcit trinxat i fregit, els 2 ous durs trinxats i les 2 llaunes de tonyina, després estirarem la segona bola de massa (també s’ha de punxar), i la posem justament a damunt de la base, amb paciència anirem enganxant el revoltant per a que no s’escapi res del farcit. Una vegada enganxat, agafarem un rovell d’ou batut i pinzellarem la "empanada" abans de posar-ho al forn a 200º; quan estigui daurat ja es podrà treure del forn.
Que requetebona...n'he de fer una...aquesta m'agrada molt...petons
ResponEliminaBuenísima, la masa tiene una pinta genial.
ResponEliminaBesos
Ummmmm senzillament deliciosa
ResponEliminaPetons
M'encanta i encara no l'he fet mai aquesta recepta. T'ha quedat genial! petons
ResponEliminaDeliciosa!!! a casa volaria només posar-la a la taula, els encanta...
ResponEliminaPetonets
El aspecto es inmejorable y de sabor seguro que está riquísima.
ResponEliminaEnhorabuena por el blog!
Sóc molt fant de l'empanada gallega, encara que jo la massa la faig amb 1 got de cervesa i 1 d'oli + la farina... Té molt bona pinta aquesta recepta que proposes, així que apuntada queda per probar de fer-la a casa!
ResponEliminasalutacions!
http://elcoladorchino.blogspot.com.es/