Per la iaia Montse
Quan ens reunim la família sempre agrada fer quelcom
diferent i original, i aquesta vegada aquest llom va ser la delícia!. Recomano
que el proveu amb un dinar familiar o amb amics, quedareu molt i molt bé, ja
que surt boníssim i tothom repeteix!. Demés que és molt fàcil de cuinar i es pot deixar ja fet el dia abans.
INGREDIENTS
1 magre de porc
150 gr. pernil dolç
150 gr. formatge a talls prims
1 magre de porc
150 gr. pernil dolç
150 gr. formatge a talls prims
cansalada viada
tallada fineta
1 ceba cortada en juliana
1 cervesa
sal
1 ceba cortada en juliana
1 cervesa
sal
alls
oli
PREPARACIÓ
Netegem bé el llom de grassa, tallem la peça horitzontal (com si obríssim un llibre).
Netegem bé el llom de grassa, tallem la peça horitzontal (com si obríssim un llibre).
En un plat, es posa l’all trinxadet, el
pebre, la sal i un raig d’oli i ho barregem bé, seguidament en posem dins al
magre de porc i per fora ben untat deixant-ho adobar una bona estona.
Col·loquem els talls de pernil dolç, formatge i el bacon a dins, i ho lliguem amb un cordill fi.
Tallem la ceba amb juliana i la col·loquem al fons d’una font per anar al forn, fiquem el tall i el banyem amb un bon raig d’oli i ho cobrim amb l’ampolla de cervesa.
Col·loquem els talls de pernil dolç, formatge i el bacon a dins, i ho lliguem amb un cordill fi.
Tallem la ceba amb juliana i la col·loquem al fons d’una font per anar al forn, fiquem el tall i el banyem amb un bon raig d’oli i ho cobrim amb l’ampolla de cervesa.
Introduïm la safata al forn precalentat
prèviament, i ho deixem coure una hora aproximadament a 170ºC. Quan està el tall ben
daurat traiem la safata del forn, i retirem la ceba i el suc i la passem per la
batedora, quedant-nos una salsa espesseta que servim juntament amb el tall.
Quan el tall es fred, el tallem a talls gruixuts i ja ho podem servir.
D'acompanyament em fet servir ceba a la mel.
D'acompanyament em fet servir ceba a la mel.
Jo sense cansalada i amb molt, molta ceba i molt formatge!! Que bo aquest llom!
ResponEliminaQuina recepta més maca, me l'apunto, als de casa els encantarà!
ResponEliminaQuina bona pinta, el vull fer pero quina quantitat de llom es per 4 persones? i la cervesa, es una llauna?? gràcies
ResponEliminaQuina bona pinta, el vull fer pero quina quantitat de llom es per 4 persones? i la cervesa, es una llauna?? gràcies
ResponElimina