3 de jul. 2012

GELATS DE MADUIXA I DE IOUGURT GREC


Per la iaia Montse



Ara amb el calor… no us vindria de gust un bon gelat fet de casa?. Doncs, l’altre dia la iaia Montse va provar de fer-ho!, i no us podeu pas fer una idea de com van triomfar!!!. BONÍSSIMS!, mai m’ho hagués imaginat!.


GELAT DE MADUIXA


INGREDIENTS

500g  maduixes
200g de sucre
1 culleradeta de suc de llimona
700 ml de nata líquida
240 ml de llet sencera
4 rovells d'ou
un pessic de sal



PREPARACIÓ

Triturem les maduixes sense arribar a fer puré i hi afegim 4 cullerades de sucre i el suc de llimona. Barregem i ho deixem reposar una horeta a temperatura ambient.

Posem la nata i la llet en un cassó i ho deixem a foc baix fins que trenqui el bull. Un cop arrenca a bull hi afegim la resta de sucre i el pessic de sal. Anem remenant poc a poc fins que el sucre es dissol i ho retirem del foc. Deixem que es refredi i reservem.

En un bol batem els rovells d'ou i hi afegim poc a poc la barreja anterior. Ho batem fins que tinguem una barreja homogènia. Quan estigui fred incorporem les maduixes, ho tornem a posar al foc fins que es prengui com si fos crema. No tant espessa. ES MOLT IMPORTANT NO POSAR EL FOC MASSA FORT PERQUE ES POT QUALLAR. NI MASSA ESTONA. RESERVAR.

Un cop tebi ho incorporem a la fruita i ho barregem fins que s’integri. Ho fiquem en un recipient d’acer inoxidable (així accelerem el procés de congelació), el tapem i ho posem al congelador durant una hora aproximadament. Ara ho traiem del congelador (poc a poc s’hauran anat congelant les vores) i ho barregem enèrgicament a mà o amb barnilles elèctriques per trencar els petits cristalls que s’hagin format i així homogeneïtzar la nostra barreja. Ho retornem al congelador i anem fent la mateixa operació cada horA aproximadament. Ho fem 3 o 4 cops fins que la barreja sigui cremosa com la de gelat.


GELAT DE IOUGURT GREC

 
INGREDIENTS

- 5 iogurts naturals sense sucre (els vam fer servir grecs)
- 250 cc de nata líquida
- 150 g de sucre


PREPARACIÓ
  
Es barregen tots els ingredients fins que el sucre quedi ben dissolt. Es posa la barreja a la geladora fins que està. Sense geladora, s’ha de posar al congelador i anar-los remenant o passant-li el túrmix cada dues o tres hores per tal d’anar trencant els cristalls que es formin.




 

2 comentaris:

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!