Per la iaia Montse
Ara amb el calor… no us vindria de gust un bon gelat fet de casa?. Doncs, l’altre
dia la iaia Montse va provar de fer-ho!, i no us podeu pas fer una idea de com
van triomfar!!!. BONÍSSIMS!, mai m’ho hagués imaginat!.
GELAT DE MADUIXA
INGREDIENTS
500g maduixes
200g de sucre
1 culleradeta de suc de llimona
700 ml de nata líquida
240 ml de llet sencera
4 rovells d'ou
un pessic de sal
PREPARACIÓ
Triturem les maduixes sense arribar a fer puré i hi
afegim 4 cullerades de sucre i el suc de llimona. Barregem i ho deixem reposar
una horeta a temperatura ambient.
Posem la nata i la llet en un cassó i ho deixem a
foc baix fins que trenqui el bull. Un cop arrenca a bull hi afegim la resta de
sucre i el pessic de sal. Anem remenant poc a poc fins que el sucre es dissol i
ho retirem del foc. Deixem que es refredi i reservem.
En un bol batem els rovells d'ou i hi afegim poc a
poc la barreja anterior. Ho batem fins que tinguem una barreja homogènia. Quan
estigui fred incorporem les maduixes, ho tornem a posar al foc fins que es
prengui com si fos crema. No tant espessa. ES MOLT IMPORTANT NO POSAR EL FOC
MASSA FORT PERQUE ES POT QUALLAR. NI MASSA ESTONA. RESERVAR.
Un cop tebi ho incorporem a la fruita i ho barregem
fins que s’integri. Ho fiquem en un recipient d’acer inoxidable (així accelerem
el procés de congelació), el tapem i ho posem al congelador durant una hora
aproximadament. Ara ho traiem del congelador (poc a poc s’hauran anat congelant
les vores) i ho barregem enèrgicament a mà o amb barnilles elèctriques per
trencar els petits cristalls que s’hagin format i així homogeneïtzar la nostra
barreja. Ho retornem al congelador i anem fent la mateixa operació cada horA
aproximadament. Ho fem 3 o 4 cops fins que la barreja sigui cremosa com la de
gelat.
GELAT DE IOUGURT GREC
INGREDIENTS
- 5 iogurts naturals sense sucre (els vam fer servir grecs)
- 250 cc de nata líquida
- 150 g de sucre
- 5 iogurts naturals sense sucre (els vam fer servir grecs)
- 250 cc de nata líquida
- 150 g de sucre
PREPARACIÓ
Es barregen tots els ingredients fins que el sucre quedi ben dissolt. Es posa la barreja a la geladora fins que està. Sense geladora, s’ha de posar al congelador i anar-los remenant o passant-li el túrmix cada dues o tres hores per tal d’anar trencant els cristalls que es formin.
Es barregen tots els ingredients fins que el sucre quedi ben dissolt. Es posa la barreja a la geladora fins que està. Sense geladora, s’ha de posar al congelador i anar-los remenant o passant-li el túrmix cada dues o tres hores per tal d’anar trencant els cristalls que es formin.
Ja venen molt de gust els gelats sobretot els casolans
ResponEliminaPetons
No em podria resistir a uns gelats com aquests!
ResponElimina