31 d’oct. 2012

PANELLETS II



Una altra recepta de panellets (ja publicada), en la varietat hi ha el gust!!!... 

Com mana la tradició catalana el 31 d’octubre tenim que fer la castanyada base de panellets, moscatell i evidentment castanyes torrades.
Doncs, també he fet els panellets casolans tal com me’ls va ensenyar la meva mare i que ella feia cada any. No estava massa segura del resultat però cal dir que n’estic molt satisfeta i els han agradat molt, i a mi!!!
Ei cal dir que des de collir les ametlles fins coure’ls ha estat cosa meva tot el procés. Per això n’estic tant orgullosa.



INGREDIENTS

Per la base:

1 kg d’ametlla triturada
750 gr de sucre
2 clares d’ou
2 rovells d’ou
la ratlladura de la pell d’una llimona


Per la decoració:

200 gr de pinyons
100 gr d’ametlla de granet
50 gr de coco
cireretes confitades
2 cullerades de cafè soluble
100 gr de codonyat

PREPARACIÓ

Per fer la massa base agafarem la farina d’ametlla i la barrejarem amb el sucre, la ratlladura de llimona i les dos clares d’ou muntades a punt de neu, amassarem fins que tinguem una pasta llisa i lligada i deixarem reposar a la nevera 12 hores en una bossa de plàstic.
Aleshores ja partirem la massa en les porcions, segons els gustos que volem fer.
Pels de cafè a la porció de massa hi barrejarem el cafè soluble ben barrejat i li donarem forma de gra de cafè.
Pels d’ametlla formarem com a croquetes i arrebossarem amb ametlla de granet.
Per les cireretes farem una bola de massa mare i clavarem la cirera al mig.
Pels de pinyons, farem boles de massa base i les cobrirem de pinyons prèviament ficats en aigua i després passats per rovell d’ou així s’enganxen millor.
Pels de codonyat farem amb la massa base un quadrat pla i al mig posarem una tira de codonyat, emboliquem amb la massa i tallem trossets.
Pels de coco amb la massa base hi barregem coco ratllat i donem forma de bolet

Quan els tenim tots, els pintem amb rovell d’ou i cap al forn ben calent a 200 ºC vigilant tota l’estona perquè no es cremi, només s’han de daurar. 



3 comentaris:

  1. M'encanten els panellets mmmm, jo es començar i picotejar-ne tot el dia je je je
    Petonets

    ResponElimina
  2. T'han quedat molt bé!! les receptes de la mare no fallen, eh?

    ResponElimina
  3. No m'estranya que n'estiguis tan orgullosa, es veuen fantàstics!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!