6 de jul. 2011

PASTÍS DE RATOLINETS





Aquest cap de setmana hem celebrat els 20 anys de l’Eduard, el nostre fill i em feia molta il·lusió fer jo mateixa el pastís, perquè encara no li havia fet mai un pel seu aniversari. Pensant que el temps potser passa massa ràpid i que aquell ratolinet tan petit, és ja tot un home fet i dret, vaig decidir fer un pastís divertit, acomiadant aquell nen i donant la benvinguda aquest home.
Tenia clar que havia que ser quelcom lleuger  i la mousse de llimona ens agrada força, i com per la xarxa en volten algunes m’hi vaig ficar i a la web de “ Mundorecetas” la vaig trobar, així com la idea dels ratolins  és del bloc “Olor a Jazmin” que l’aplica a un pastís de formatge però al de mousse també li va anar fantàstic.
Cal dir que va ésser un èxit total, pel gust magnífic i el divertit de la decoració que va fer riure molt.

 
INGREDIENTS  ( 10 persones)

1 paquet de “sobaos martinez” o galetes triturades amb mantega
3 ous  ( clares i rovells separats )
4 cullerades de sucre
½ vas de suc de llimona i 1 cullerada sopera més
250 gr. de nata muntada
1 sobre de gelatina neutra
1 sobre de gelatina de llimona
1 pot de pera en almívar en meitats
boletes de xocolata
regalèssia amb espiral
ratlladura de pell de llimona
ametlles laminades

PREPARACIÓ

Agafarem un motlle desmuntable i a la base l’omplirem ben cobert dels ‘sobaos’ sense que quedin forats i els ruixarem amb la cullerada de suc de llimona i reservarem.
Escalfarem el suc de llimona  i desfarem el sobre de gelatina neutra, en un altre lloc muntem la nata, i també muntarem en un altre estri les clares a punt de neu. En un bol batrem els rovells amb el sucre fins que blanquegin i afegirem sense deixar de batre el suc de llimona amb la gelatina que hi hem desfet, afegirem la nata muntada i la ratlladura incorporant-ho amb delicadesa  i acte seguit de la mateixa manera les clares muntades, afegint també suaument perquè no baixi.
Tot això ho tirarem sobre els ‘sobaos’ que teníem al fons del motlle i posarem a la nevera perquè es prengui unes 4 hores.
Passat aquest temps, el traurem i suaument posarem les meitats de pera per fer els ratolins, amb les boletes de xocolata com a ulls. La regalèssia per cua i ametlla per les orelles, un cop col·locats tirarem per sobre la gelatina de llimona que haurem preparat com diu el sobre i estarà freda i tornarem a posar a la nevera perquè qualli, també es pot posar al congelador i treure una hora abans de servir posant- la a la nevera.




8 comentaris:

  1. Que lindo que ficou o bolo... A decoracao esta de uma delicadeza inigualável : ) Gostei muito dos ratinhos.

    Beijinhos

    ResponElimina
  2. Feliç aniversari a l'Eduard!!! El pastis és un meravellós acomiadament de la infantesa.
    Petonets,
    Esther

    ResponElimina
  3. Muchas felicidades a tu hijo, el pastel aparte de bonito tiene que estar delicioso.
    Besos

    ResponElimina
  4. Per molts anys a l'Eduard... aquest super pastís segur que va triomfar! Jo m'apunta la idea dels ratolinets, quina monada!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quina il.lusió per a l'Eduard un pastís tan bonic!, i el millor, fet per la mare!.Moltes felicitats, els 20 són molt especials...A reveure.

    ResponElimina
  6. Un detall preciós aquets ratolinets, amb el teu permís queden a pendents
    Petons

    ResponElimina
  7. Te ha quedado precioso, felicidades a Eduardo y a la cocinera.
    besitos

    ResponElimina
  8. La decoració molt acurada i preciosa...un pastís molt bo. Felicitats!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!