18 de jul. 2011

LASANYA D'ESTIU



A l’Eduard li encanta la pasta, i l’altre dia pensava una manera de fer-la de cara al bon temps, que fos fresca i senzilla de fer i així de passada em solucionaria algun dinar o sopar a la fresca, que tan ens agrada fer al nostre jardí al bon temps.
Agafant el sistema dels canelons d’estiu farem la lasanya, així inclòs es pot deixar feta el dia abans. A l’Eduard li va encantar i va ser ell que li va posar nom, ara sempre me la demana.



INGREDIENTS

16 plaques de lasanya ( de les que no cal bullir)
3 llaunes rodones de tonyina
1 llauna petita de punta d’espàrrecs
½ kg de gamba pelada ( feta a l’ajillo) mireu enllaç
1 pot olives farcides
4 ous durs
2 llaunes de escopinyes
150 g de maionesa
1 pot  de tomàquet fregit ( 150g )


PREPARACIÓ

Posarem les plaques de lasanya a estovar en aigua tèbia 20 minuts, mentre barrejarem en un plat la tonyina, les escopinyes, les olives tallades petites al igual que 3 dels ous durs (1 el reservem per decorar), i ho lligarem amb una mica de maionesa (no massa).
Estenem  al fons d’una safata dos cullerades de tomàquet fregit i a sobre hi estenem 4 plaques de lasanya, sobre aquestes posem la meitat del farcit de tonyina i tapem amb 4 plaques més. Damunt aquestes estendrem les gambes a l’ajillo i sobre d’elles 4 plaques més de lasanya i per damunt d’aquestes la resta de tonyina i acabarem a les ultimes plaques de lasanya.
Mentre en un bol tindrem barrejada la maionesa restant amb el tomàquet fregit que sobra  i ho estendrem sobre la lasanya, decorant amb  ou dur, puntes d’espàrrecs i olives.


5 comentaris:

  1. Que bona ha de ser...lo de les gambes al "ajillo" li ha de donar un gustet molt bo...
    petons

    ResponElimina
  2. Una manera diferent i bona de fer un plat de pasta freda!

    PTNTS

    Dolça

    ResponElimina
  3. Una manera ben diferent de menjar lasanya, deu d’estar boníssima
    Petons

    ResponElimina
  4. Que buena pinta que tiene! Me apunto la idea, es una receta que apetece en verano!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!