14 de març 2014

SOPA DE PEIX





Què no pot faltar al nostra receptari?, doncs… una sopa de peix!!, què em sembla que a moltes cases la  tenim oblidada!!!, almenys pel què fa a casa nostra!, on s’ha de dir… que el peix no abunda pas gaire… es nota, que a una servidora no li agrada!!! ;)

Hi ha moltes maneres de fer sopa de peix i aquesta podria ser  una d’aquestes. Potser és més senzilla però cal dir que es deliciosa....



INGREDIENTS



1 tomàquet madur

1/2 porro

2 pastanagues

1 ceba mitjana

espines i caps de peix

10 gambes

1/2 kg de musclos

1/2 k g de cloïsses

4 tasses d’arròs

oli

sal

2 litres d’aigua



PREPARACIÓ



Primer pelarem les gambes, saltejarem en una paella amb una cullerada d’oli els caps i les peles tot aixafant ben bé els caps perquè treguin la substància, reservem. Mentrestant, en una cassola amb un dit d’aigua obrim els musclos i les cloïsses, quan són freds traiem les closques i reservem.

Tot seguit, en una olla alta sofregim la ceba, el porro, el tomàquet i la pastanaga amb quatre cullerades d’oli i tot tallat ben petit, anem fent a foc mitjà. Passat 10 minuts incorporem les espines i els caps i els hi donem unes voltes amb el sofregit, afegim el suc de coure els caps de gamba, donem uns quants tombs més i hi tirem l’aigua i una mica de sal, deixem bullir a foc mitjà uns 30 minuts. Passat aquest temps colem el brou, el passem un altra vegada a l’olla i quan arrenqui el bull hi tirem l’arròs deixem coure 20 minuts a foc mitjà. Quan faltin 10 minuts hi tirem els musclos, les cloïsses i les gambes, deixem aquets 10 minuts i llestos.





3 comentaris:

  1. Deliciosa, aquesta sopa. una de les meves preferides!

    ResponElimina
  2. M'encanta la sopa de peix, boníssima!!!!!

    ResponElimina
  3. Aquesta sopa de peix és la que a casa ens agrada més, també! Fa una pinta boníssima!!

    Petons!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!