4 de març 2014

PIZZA DE BACON I PERNIL DOLÇ AMB EXTRA DE FORMATGE





A qui no li agrada una bona pizza un dissabte a la nit davant una bona pel·lícula?....  Normalment les pizzes les demanem a la pizzeria, però aquesta vegada em vaig decidir a fer-la... I Mmmm... boníssima!, això si!, de tant amassar la pasta encara em fan mal les mans ara.... però tot s’ha de dir va sortir per llepar-se els dits, cruixent com a mi m’agraden!!!. 

Si no tenim temps o ganes per fer la massa, podem comprar bases de pizza, que depèn de quina marca compris són molt i molt bones, al bloc, en tenim algunes de publicades: Pizza casolana o mini pizzes de sardina... evidentment el farcit de la pizza podem posar el que volguem!.

INGREDIENTS

Per la massa:
    200 l. d’aigua
    300 gr. farina de força
    1 sobre llevadura
    ½ cullera de postres de sal
    3 cullerades d’oli d’oliva

Pel farcit:
   Tomàquet solís
   Pernil dolç
   Bacon
   Tranchettes (opcional)
   Formatge ratllat: parmesà, emmental, cheddar i mozzarella
   olives negres
   Orenga


PREPARACIÓ

Per fer la massa en un bol barrejarem la farina, la sal i la llevadura, tot seguit farem un forat al mig (tipus volcà) i hi afegirem l’aigua templada i l’oli i barrejarem la pasta removent-la fins que quedi ben compacta.

Perquè quedi la massa elàstica, fina i que pugi hem d’amassar-la bé, agafarem la pasta i la mourem amb els mans estirant-la i doblegant-la durant 5 minuts, tot seguit continuarem durant 5 minuts més, girant-la i donant-li formes sobre la taula. De tant en tant haurem d’anar espolvorejant-hi farina a la taula perquè no s’empegui.

Seguidament hem de deixar fermentar la massa en un bol untant amb oli i tapat amb paper film durant uns 40 m.

Passat aquest temps, aplastarem la massa i hi passarem un rodet per donar-li forma fins que quedi ben fina.

Quan la massa està llesta i estesa la cobrirem amb tranchettes, tot seguit ho untarem amb tomàquet natural, després cobrim la meitat de la pizza amb talls de bacon i l’altra meitat amb pernil dolç, hi posem les olives negres, espolvorejarem orenga i per últim ho cobrim amb el formatge ratllat.
Amb el forn prèviament escalfat a 240ºC, posem la pizza durant uns 20-25 minuts.





7 comentaris:

  1. Per bones que siguen les pizzes de la pizzeria, com les de casa res...
    La teua te un aspecte bonissssimmmmm!!
    Besets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Mmm! A casa també ens encanta fer pizza casolana. I amb extra de formatge... encara millor!! ha ha ha. Sembla boníssima, la que vau fer!

    ResponElimina
  3. Quina feina més satisfactoria encara que hagis amassat molt el resultat és boníssim.
    Petons

    ResponElimina
  4. El resultat de l'esforç és boníssim! I l'extra de formatge encara millor!
    Petons

    ResponElimina
  5. Boníssima! I així 100% casolana, fantàstica!

    Petons!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!