17 de gen. 2014

ROTLLETS DE CANYELLA






D’ESCÀNDOL!!!!!, aquesta és la paraula per definir el sabor d’aquests rotllets. Amb un gust de canyella espectacular i banyats am la glassa que els amara, boníssimsss!!!!.


Els he vist a molts llocs, però mai els havia provat, i l’altre dia plujós,  convidava a fer anar el forn i quan els vaig veure per la tela, m’hi vaig posar a fer-los!!!!.  Ja veieu que últimament les nostres receptes van de canyella!!!, i no és pas fet expressament...  ;)



Animo a tots els que ens seguiu que proveu de preparar aquests rotllets, no sabeu pas el sabor tan pecaminós que tenen... són un VICI!!!! I et deixen un gustet a la boca d'allò més deliciós!!!! :)




INGREDIENTS




Per la massa:
   300 ml. de llet
   75 gr. de mantega a temperatura ambient
   550 gr. farina
   75 gr. de sucre
   25 gr. de  llevat  fresc
   1/2 culleradeta de sal


Pel farcit:

   mantega
   sucre
   canyella en pols


Per la glassa:

   100 ml. de llet
   100 gr. de formatge fresc
   100 gr. de sucre glaç




PREPARACIÓ


Escalfem la llet amb la mantega i el sucre, quan sigui una mica calenta (no bullir) i la mantega s’hagi desfet, ho traiem del foc i desfem el llevat. En un bol, hi tindrem la farina i la sal, hi aboquem la llet amb el llevat i amassem fins que ens quedi una bola ferma, encara que és una mica enganxosa, però que pots donar forma, i deixem reposar en el mateix bol 30 minuts, tapat amb un drap.


Seguidament, agafarem la massa i amb un corro l’estirem fen un rectangle, amb el ingredients del farcit sucarem el rectangle de mantega fosa, tot ple de força sucre i canyella i enrotllem.


Quan tinguem el rotlle fet, el tallem en talls de 3 dits i anem col·locant en una safata de forn una mica espaiats perquè es fan més grans, i de cara amunt, deixarem reposar fins que doblin volum. Mentre escalfarem el forn a 200 ºC, posem la safata si ja han pujat i enfornem 20 minuts fins que veiem que son rossets.


Tot seguit, farem la glassa barrejant els ingredients, ben integrats i pintant amb ella els rotlles encara calents, deixarem refredar i llestos.








11 comentaris:

  1. Quines ganes de cuinar-los que fan venir amb aquestes fotos, per menjar-ne cada dia. Han quedat de fàbula!.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Precisament vaig fer i publicar una recepta molt igual ahir!!! Són espectaculars! T'han quedat superbencargoladets! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Os3!, doncs si que es casualitat!!!, nosaltres vam cuinar aquests rotllets el cap de setmana passat!. I sincerament ahir no vaig pas veure el teu bloc!, em sap greu....

      Ara miraré com t'han quedat a tu.... ;)

      Petonets

      Elimina
  3. Que bonics, i amb canyella ja no es pot demanar més!

    ResponElimina
  4. Oh son fantásticos, te han quedado fabulosos. Y aunque me ha traicionado el traductor y no he podido leer la receta más o menos he podido entender como se hacen.
    Tienen que estar buenísimos, a primeros de febrero a ver si me acuerdo de hacerlos, que delicia.
    Un besooo

    ResponElimina
  5. Hola guapa,

    Si que es de escandalo!!!! Esta receta es riquísima.
    Mi hija los probo en Nueva York y siempre los quiere hacer en casa.
    Viendo tu receta, se lo dire.

    Un besito y feliz fin de semana

    ResponElimina
  6. Fa massa que els tinc a la llista de pendents i sé que quan finalment em decideixi a fer-los em semblarà mentida haver esperat tant... tenen una pinta espectacular, t'han quedat perfectes!

    ResponElimina
  7. Gràcies pels vostres comentaris!!!!

    Ara tots a animar-vos a provar-ho ja veureu com té un sabor d'escàndol!!!! ;)

    Petonets

    ResponElimina
  8. M'agrada molt!!!!
    D'escàndol si senyor!!!

    Peto

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!