24 de gen. 2014

PAELLA D'ARRÒS AMB POLLASTRE, LLONGANISSA I VERDURETES






De paelles d’arròs n’hi ha un munt i de maneres de fer-les milers de versions, doncs aquesta és una d’elles, que va molt bé per aprofitar retalls de carn i finals de verdures que tinguem per la nevera.


I tot i ser d’aprofitament resulta deliciosa i un bon plat pel fred que ens fa.... ;)



INGREDIENTS



1 tassa d’arròs per persona

trossos de llonganissa ( botifarra fresca )

trossos de pit de pollastre      

 2 carxofes

100 gr. mongeta tendra

 1/4 de pebrot  vermell

1 ceba mitjana

1 tomàquet madur ratllat

1 culleradeta de pebre vermell dolç

4 cullerades d’oli d’oliva

sal

pebre

caldo de pollastre  ( o  aigua amb una pastilla de concentrat)

colorant alimentari



PREPARACIÓ



Primer que tot posarem l’oli a la paella i fregirem la llonganissa i el pollastre prèviament salpebrats, un cop passat 5 minuts els retirem. En aquest mateix oli hi fregim la ceba i el pebrot tallats petits, ho fem a foc mitger a fi que es confiti.

Quan han passat uns deu minuts afegim les mongetes i carxofes,  fetes a trossets petits, salem  i saltegem durant uns 10 minuts. Tot seguit, hi tirem el pebre vermell, donem dos tombs i hi tirem el tomàquet ratllat, deixem coure 5 minuts. 



Tot seguit hi tirarem l’arròs donarem quatre tombs perquè s’impregni bé dels gustos i afegim el brou doblant quantitat de brou per arròs, deixem coure 18 minuts i reposar tapat 5 minuts. Jo no tiro més sal, perquè el brou ja en porta, però cadascú al seu gust....





5 comentaris:

  1. Aquest és d'aquells plats que agraden a tota la família, que bo!!

    ResponElimina
  2. Amb la pinta que fa en menjaria dos plats! que bé ha quedat.
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. Gràcies noies!!!!

    Son d'aquells plats que tothom sap fer, oi?

    Petonets

    ResponElimina
  4. No havia pensat mai que la paella fos una recepta d'aprofitament! Però tens tota la raó! I aquesta teva t'ha quedat genial!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!