27 de gen. 2014

LLOM A LA MAGRANA

Per la iaia Montse




Sembla un pel estrany, oi?, però de debò que es facilíssim de fer i molt i molt bo!, el varem fer un dia que érem molts a dinar… i va triomfar!!!, té un toc diferent, un gust peculiar però que et queda un sabor a la boca........

Així, també podem aprofitar aquest fruit tant bo per la salut: antioxidant, molt ric en potassi, calci, magnesi, ferro, manganès, coure, zinc i vitamines C,B i E. i moltes d'altres propietats, no només en amanides i postres on és de costum trobar-nos-el.


INGREDIENTS


1 canya de llom
1 fulla de llorer
Sal
Pebre
2 grans d’all
1 ceba
1 raig de conyac
2 magranes





PREPARACIÓ


Preescalfar el forn a 180ºC. Rostir la canya de llom amb oli, sal, pebre, els grans d’all, la ceba, el llorer i el conyac uns 30 m. a 180ºC. Mentrestant, es desgrana la mangrana i en fas suc, amb una liquadora, túrmix o picant en un morter. Passat aquest temps, el suquet que el llom ha deixat es fica en una olla i s’hi incorpora el suc de la magrana i es fa bullir 5 m. A continuació, incorporem el suc de llom i de la magrana, altra vegada a la safata del forn, amb el llom, i també hi afegim els fruits desgranats de l’altra magrana. Ho enfornem 5 m. més,  i llestos.







10 comentaris:

  1. Es veu molt exquisit aquest plat! D'aquells amb els que quedes com un senyor i amb el que tens un èxit assegurat! Que bo!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina...

      Doncs, més o menys, que és un plat "facilon" i quedes bé.... ;)

      Prova de fer-lo, ja veuràs!!!
      ;)

      Petonets

      Elimina
  2. Bona idea! Jo també hi vaig cuinar carn una vegada, amb magrana, Només llàstima que perdi el color, oi? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que perd el color, queda un vermell esmorteït, llavors, jo hi vaig afegir de fruits sense coure.... ;) i la veritat, també hi queda força bé la barreja de gustos....

      Elimina
  3. Quina combinació més bona i original!! veien la pinta que fa el plat, ha d'estar boníssim si o si!!

    ResponElimina
  4. Ja us he dit moltes vegades que la magrana és la meva fruita preferida...encara no l'he provat mai en un plat de carn cuinada....ja tardo! Amb les pròximes magranes que aconsegueixi (no sé si ja l'any que ve) el preparo! Petons!

    ResponElimina
  5. Que melós deu estar amb la cocció del suquet tant especial.
    Teniu molt bones idees!
    Petons.

    ResponElimina
  6. Hola noies!!!

    Moltes gràcies pels vostres comentaris!, aquests ens animen a continuar endavant...

    Ah!, i un plat molt i molt bo!, us animo a provar-looooo
    ;)
    Petonets

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!