13 de juny 2012

EMPANADA GALLEGA II

Per la Raquel




Aquesta 'empanada' és ideal per les trobades amb amics o família, un bon entrant o pica pica, és boníssima!!!. Cada vegada que fem una festa i la Raquel, porta aquesta empanada (i d’altres menjars... que anirem publicant) a tots ens agrada molt i repetim!!!, i tothom li demana la recepta, per això la vaig animar a publicar-la!!!.
La veritat és que tot s’ha de dir, la Raquel és una excel·lent cuinera i li encanta la cuina!, i quelcom que a mi em sorprèn, és amb la facilitat amb que fa un plat!!!.

INGREDIENTS

MASSA

(pot servir la mateixa que utilitzem per fer pizza o per fer panadons)

1/2 kg de farina de rebosteria
1 tassa de llet o 1/2 iougurt
2 ous
1/4 tassa d’oli d’oliva
1/2 sobre de llevat en pols
1 pessic de sal

FARCIT

1 albergínia gran
2 pebrots verds
1/2 pebrot vermell
1 ceba gran
2 tomates grans
2 dents d’alls
1 raig d’oli (no massa)
1 culleradeta de sal (anar provant perquè no quedi massa salat)
pessic de pebre

2 ous durs
2 llaunes de tonyina


PREPARACIÓ

Primer de tot, prepararem la massa: barrejarem tots els ingredients,  tapar-los amb un drap, i deixar-ho reposar durant 4 hores.

Per preparar el farcit, Picarem tots els ingredients a daus, (excepte els 2 ous durs i les llaunes de tonyina), posar-ho en una paella amb el raig d'oli, i la mica de sal a foc mig, a mida que es vagi fent, si veieu que es queda sec afegir-hi una miqueta d’aigua calenta, l’equivalent a una taceta de cafè, i quan ja estigui fet afegir-hi el pebre.

Quan la massa ja ha reposat 4 hores, fer-ne 2 boles, una mica més grans que una pilota de tenis, una d’elles servirà per fer la base de la "empanada", i l’altra per fer la tapa (si sobra massa sempre es pot fer servir per fer pizza, panadons...o fins i tot congelar-la); estirar una de les boles de massa (de forma rodona o de forma quadrada), quan ja estigui estirada, punxar la massa amb un escuradents (perquè no pugi), tirarem el farcit trinxat i fregit, els 2 ous durs trinxats i les 2 llaunes de tonyina, després estirarem la segona bola de massa (també s’ha de punxar), i la posem justament a damunt de la base, amb paciència anirem enganxant el revoltant per a que no s’escapi res del farcit. Una vegada enganxat, agafarem un rovell d’ou batut i pinzellarem la "empanada" abans de posar-ho al forn a 200º; quan estigui daurat ja es podrà treure del forn.








7 comentaris:

  1. Que requetebona...n'he de fer una...aquesta m'agrada molt...petons

    ResponElimina
  2. Buenísima, la masa tiene una pinta genial.
    Besos

    ResponElimina
  3. M'encanta i encara no l'he fet mai aquesta recepta. T'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  4. Deliciosa!!! a casa volaria només posar-la a la taula, els encanta...
    Petonets

    ResponElimina
  5. El aspecto es inmejorable y de sabor seguro que está riquísima.

    Enhorabuena por el blog!

    ResponElimina
  6. Sóc molt fant de l'empanada gallega, encara que jo la massa la faig amb 1 got de cervesa i 1 d'oli + la farina... Té molt bona pinta aquesta recepta que proposes, així que apuntada queda per probar de fer-la a casa!

    salutacions!

    http://elcoladorchino.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!