5 d’abr. 2012

MONGETES SEQUES AMB CLOÏSSES





Un plat de llegum lleuger i fàcil, sense massa complicacions però amb un gust molt bo, ja es veu que he d’anar buscant solucions per fer mes portable el menjar llegums a casa i tenir així una dieta equilibrada, a part que recomanen 2 cops a la setmana de menjar-ne.



INGREDIENTS


1 ceba tallada petita
1 tomàquet tallat petit
½ pebrot verd tallat petit
1 gra d’all tallat
1 pot de mongeta seca de ½ kg
200 ml de brou de peix
½ kg de cloïsses
1 fulla de llorer
1 cullereta de pebre vermell dolç
3 cullerades d’oli d’oliva
100 ml de vi blanc

PREPARACIÓ

En una cassola al foc hi posarem l’oli, la ceba, el pebrot, el llorer i l’all, i ho deixarem 10 minuts a foc mitjà que es vagi coent, passat aquest temps, incorporarem el tomàquet i deixem fer cinc minuts més. Mentre tindrem les cloïsses amb aigua freda i sal perquè treguin l’arena que puguin portar.

Quan tenim el sofregit ja fet, hi tirem el got de vi blanc amb el foc fort fins que evapori l’alcohol, desprès el pebre vermell i aleshores ja podem ficar les mongetes escorregudes i passades per aigua per treure el gust de la conserva, escorrem les cloïsses i les posem a la cassola també, hi tirem el brou i deixem que s’obrin les cloïsses i es mengi una mica del brou.
Si es vol una salsa més espessa s’agafa una cullerada de mongetes  es trituren, i es tiren dins el suc.
No hi poso sal perquè el brou ja en porta, i la conserva també.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!