19 d’oct. 2011

PASTÍS DE PRUNES AMB VI RANCI --- FELICITATS CARME!!!!



 Carme, desitjar-te un FELIÇ ANIVERSARI i que segueixis cuinant i fent-nos llepar els dits amb aquests plats tan suculents...
 
MOLTES FELICITATS, CARME!!!!!

QUÈ PASSIS UN FELIÇ DIA 



Aquesta recepta la vaig trobar a la revista CUINA, i des del primer moment em va seduir la seva imatge. Vaig donar el tomb a la fitxa pensant que seria complicada, i era molt senzilla i amb pocs ingredients.
Cal dir que la recepta original és amb ratafia, i la pasta brisa la fan ells, però com que no en tenia ho vaig substituir pel vi ranci  i la pasta la vaig comprar de la refrigerada. Amb la ratafia no se com resulta però amb el vi ranci ha sortit molt bo.
És un pastís molt lleuger i refrescant.



INGREDIENTS


1 base de pasta brisa
5 prunes vermelles
300 ml de nata liquida
80 grs de sucre moré
1 ou sencer i dos rovells
150 grs de ratafia (jo, vi ranci)


PREPARACIÓ

Estendrem la pasta i folrarem un motlle rodo sucat amb mantega, pressionarem bé contra les parets i taparem amb paper de fort i algun pes a sobre perquè la pasta no pugi i la ficarem a la nevera 30 minuts.
Tindrem el forn escalfat a 190º i hi posarem la pasta 10 minuts, passat aquest temps,  li retirarem el paper i els pesos i la tornarem a enfornar 5 minuts més.
Per l’altra banda rentarem les prunes, traurem el pinyol i les tallarem a grills.
Escalfem el vi ranci (ratafia) amb dos cullerades de sucre moreno i quan estigui desfet hi aboquem les prunes i ho deixem coure tot junt 2 minuts, retirem i deixem refredar.
En un bol batrem els rovells i l’ou amb el sucre restant. Posarem la nata al foc i quant arranca a bullir la tirarem als ous sense deixar de remenar.
Ara agafarem la base de la pasta i hi posarem els grills de pruna escorreguts del vi ranci (ratafia), que també el tindrem guardat, a sobre dels grills tirarem la crema dels ous i la nata i ho enfornarem 30 minuts a 160º C.
El vi ranci (ratafia) que hem reservat a l’escorre les prunes és un almívar que podem tirar per sobre el pastis quan el servim.





3 comentaris:

  1. MOLTES FELICITATS !!!!!!
    Amb aquests plats que fas segur que tindràs un dia ben dolç.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Per molts anys Carme!! Quin pastís més bo i xulo per celebrar-ho!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Té una pinta sensacional, és com una quiche dolça oi? Segur que la Carme va quedar encantada amb aquest pastís!

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!