Un
pa molt fàcil de fer, ja què no es necessita amassar, demés és sa i no falla. Tinc
costum al matí d’esmorzar pa integral amb una mica de gall d’indi, i sempre el
comprava, però un dia vaig descobrir aquest que explica molt bé la Natàlia de
FASHION COOK, i des d’aleshores ja no el compro.
És
una recepta de Thermomix, però també es pot fer a mà perfectament ja que només
es tracta de barrejar.
INGREDIENTS
Llavors de sèsam
MASSA MARE 1:
100 gr. d’aigua
20 gr. de llevat fresc de
pastisser o en sec 1 sobre i 1/2 ( no es el dels .....pastissos, sinó per pa).
1 culleradeta de cafè de
sucre
130 gr. de farina de força ( o normal si no en
teniu, però millor l’altra.)
MASSA MARE2 :
100 gr. de farina de força
220 gr. de farina integral
1 culleradeta de sal
150 gr. de llet
50 gr. de mantega
PREPARACIÓ
Primer de tot posem tots els ingredients de la
massa mare a la Thermomix i barregem 30 segons velocitat 4 i la deixem fins que
dobli el volum.
Tot seguit, quan ja ha doblat el volum hi
incorporem la resta d’ingredients de la massa mare2 i ho barregem 15 segons
velocitat 6.
Seguidament, ho posem sobre el taulell i hi afegim llavors de sèsam i l’hi donem forma de cilindre, suquem amb
mantega un motlle de Plum Cake i posem el cilindre a dins que toqui ben bé
totes les parets, tirem més llavors de sèsam per sobre i deixem tapat amb un
drap fins que pugi el doble.
Mentrestant encendrem el forn a 200 ºC i quan hagi doblat el
posem a dins 30 minuts amb el forn calent i passat aquet temps ja estarà llest.
Ei! Que bo, no? Nosaltres a casa el fem amb panificadora. Queda ben bo també!
ResponEliminaQuina facilitat poder preparar un aliment tant sa. A part de llavors de sèssam es poden utilitzar altres cereals o fruits secs per exemple? Una idea genial per fer pans de tot tipus!
ResponEliminaCiao, piacere di conoscerti, grazie per essere passata da me, ti seguo anche io a presto ...
ResponEliminaQuins entrepans més bons que em faria per esmorzar amb un pa de motlle així!
ResponEliminaNoia, el pa a casa nostra és cosa del Jaume, ell és el panader.
ResponEliminaQue bo!! Ja em venen al cap uns quants entrepans jejeje. Petons
ResponEliminaQuina bona pinta!!
ResponElimina