17 d’oct. 2013

PA DE MOTLLE INTEGRAL (THERMOMIX)






Un pa molt fàcil de fer, ja què no es necessita amassar, demés és sa i no falla. Tinc costum al matí d’esmorzar pa integral amb una mica de gall d’indi, i sempre el comprava, però un dia vaig descobrir aquest que explica molt bé la Natàlia de FASHION COOK, i des d’aleshores ja no el compro.

És una recepta de Thermomix, però també es pot fer a mà perfectament ja que només es tracta de barrejar.




INGREDIENTS



Llavors de sèsam



MASSA MARE 1:


     100 gr. d’aigua

    20 gr. de llevat fresc de pastisser o en sec 1 sobre i 1/2 ( no es el dels .....pastissos, sinó per pa).

     1 culleradeta de cafè de sucre

     130 gr. de farina de força ( o normal si no en teniu, però millor l’altra.)



MASSA MARE2 :


    100 gr. de farina de força

    220 gr. de farina integral

    1 culleradeta de sal

    150 gr. de llet

    50 gr. de mantega



PREPARACIÓ


Primer de tot posem tots els ingredients de la massa mare a la Thermomix i barregem 30 segons velocitat 4 i la deixem fins que dobli el volum.


Tot seguit, quan ja ha doblat el volum hi incorporem la resta d’ingredients de la massa mare2 i ho barregem 15 segons velocitat 6.


Seguidament, ho posem sobre el taulell  i hi afegim llavors de sèsam  i l’hi donem forma de cilindre, suquem amb mantega un motlle de Plum Cake i posem el cilindre a dins que toqui ben bé totes les parets, tirem més llavors de sèsam per sobre i deixem tapat amb un drap fins que pugi el doble. 

Mentrestant encendrem el forn a 200 ºC i quan hagi doblat el posem a dins 30 minuts amb el forn calent i passat aquet temps ja estarà llest.





7 comentaris:

  1. Ei! Que bo, no? Nosaltres a casa el fem amb panificadora. Queda ben bo també!

    ResponElimina
  2. Quina facilitat poder preparar un aliment tant sa. A part de llavors de sèssam es poden utilitzar altres cereals o fruits secs per exemple? Una idea genial per fer pans de tot tipus!

    ResponElimina
  3. Ciao, piacere di conoscerti, grazie per essere passata da me, ti seguo anche io a presto ...

    ResponElimina
  4. Quins entrepans més bons que em faria per esmorzar amb un pa de motlle així!

    ResponElimina
  5. Noia, el pa a casa nostra és cosa del Jaume, ell és el panader.

    ResponElimina
  6. Que bo!! Ja em venen al cap uns quants entrepans jejeje. Petons

    ResponElimina

Gràcies per alimentar el nostre bloc, ens ajuda a seguir endavant!!!!